< Terug naar nieuws

Verdere uitbreiding van de E-commerce resistente vastgoedporteuille door aankoop van twee ‘Carrefour Market’ winkels in Luik

Vandaag werd van Carrefour Belgium het vastgoed van twee goed gelegen supermarkten en bijhorende winkels in Heusy (bij Luik) en Tilff (bij Verviers) aangekocht.

Op beide sites bevindt zich een Carrefour Market van ongeveer 3000m². Deze winkelruimtes worden gehuurd door Carrefour Belgium, die deze doorverhuurt aan de Groupe Mestdagh, masterfranchisee van ‘Carrefour Market’ voor Wallonië. In Heusy bevindt zich ook een Brico van ongeveer 2000m², verhuurd aan Brico Belgium.

Deze acquisities passen bijzonder goed bij de investeringsstrategie van Ulvenhout Retail Invest Fund, waarbij geïnvesteerd wordt in E-commerce resistent vastgoed. Buurtsupermarkten en doe-het-zelfzaken zijn branches waar E-commerce geen negatieve impact op heeft, en door de omni-channel benadering van Carrefour.com en Brico.be de E-commerce eerder versterkend werkt. Het dicht verspreide netwerk en de hoge bezoekersfrequentie van de winkels als ophaalpunt zijn hierbij grote troeven om de ‘bricks’ met de ‘clicks’ te combineren.

Deze transactie in de provincie Luik versterkt de portefeuille van Ulvenhout Retail Invest Fund als leidend investeringsfonds dat primair belegt in buurtsupermarkten. Door deze acquisities verhogen de recurrente jaarlijkse huurinkomsten van het fonds met ongeveer 850 000 euro.

Voor meer informatie over deze transactie, of over investeren in het fonds, contacteer ons hier.