Over ons

Forum Estates NV is een geïntegreerde vastgoedinvesteerder, met het GVBF statuut, dat zich richt op supermarktvastgoed. Bijna twee derde van onze investeringen bestaat uit vastgoed verhuurd aan buurtsupermarktketens zoals Carrefour Express, Carrefour Market, Lidl, Proxy Delhaize en Spar, en foodserviceketens zoals Quick, Domino Pizza, Panos, Lunchgarden en Boulangerie Paul. Sinds de oprichting in 2010 is Forum Estates NV geëvolueerd tot een zeer ervaren, operationeel geïntegreerde en robuuste vastgoedinvesteerder met een solide groei en winstgevendheid track record.

Forum Estates heeft een e-commerce resistente vastgoedportefeuille opgebouwd met solvabele lange termijnhuurders. Het heeft een optimaal risico-rendement met goed verspreide investeringen over heel België, inclusief de ‘Vlaamse ruit’ Gent-Antwerpen-Brussel-Leuven naast andere strategisch gelegen plaatsen in Vlaanderen en Wallonië. Tegelijk wordt er verder uitgebreid in Nederland en Luxemburg. De steeds sterkere marktpositie van de buurtwinkelketens maakt van ons vastgoed een attractieve investeringshaven.

 

  “Supermarkt- vastgoed is meer dan ooit een e-commerce- én pandemie-resistente investering!”

Forum Estates NV en Forum Estates Holding BV hanteert hoge standaarden voor corporate governance, ondersteund door een multidisciplinaire en zeer ervaren Raad van Bestuur. De zeven niet-uitvoerende bestuursleden van Forum Estates zijn sterke profielen met ervaring en expertise in vastgoed en projectontwikkeling, beursgenoteerde bedrijven en GVV’s, de bankensector en in de doorgroei van ondernemingen. Graag stellen we ze hier even voor.

Van links naar rechts op de groepsfoto hierboven: Patrick Syen, Dirk Deroose, Jean-Louis Appelmans (voorzitter), Annette Vermeiren, Tom Heeren, Stefan De Bock en Wouter Dewulf. Elke Krols en Iris Hemelaer staan niet op de foto.

Portrait photo
Jean-Louis Appelmans – voorzitter

Jean-Louis Appelmans heeft meer dan 40 jaar ervaring in Belgisch en internationaal vastgoed. Hij was eerder meer dan 20 jaar CEO bij de GVV Leaseinvest Real Estate. Jean-Louis was eerder bestuurder bij de GVV Retail Estates, en is nu CEO bij Van Breda Immo Consult. Hij brengt een jarenlange expertise in IPO en beursgenoteerd vastgoed met zich mee. Deze expertise is een grote meerwaarde voor Forum Estates, met het oog op de geplande internationalisering en beursgang van het fonds.

Portrait photo
Stefan De Bock* – gedelegeerd bestuurder

Stefan De Bock is sinds 1 januari 2020 CEO van Forum Estates. Eerder richtte hij onder meer Cobelclean en Cobelguard op en begeleidde ze naar een succesvolle verkoop. Zijn expertise ligt in het gestructureerd laten doorgroeien van bedrijven door de implementatie van de klassieke driehoek ‘people-processes-systems’. Deze ervaring is van groot belang bij het snel groeiende Forum Estates, waar op korte termijn de evolutie van een GVBF naar een beursgenoteerde GVV gerealiseerd moet worden.
*via Cadiz NV

Portrait photo
Elke Krols* – bestuurder

Elke Krols is sinds augustus 2020 CFO van Forum Estates. Elke brengt als ex-CFO van het beursgenoteerde Vastned Belgium relevante financiële ervaring en expertise met zich mee.
*via Maxhenges BV

Portrait photo
Annette Vermeiren* – bestuurder

Annette Vermeiren heeft heel wat ervaring in Corporate Banking, Credit & Risk Management, onder meer dankzij haar lange carrière bij BNP Paribas Fortis. Haar opgebouwde deskundigheid in bedrijfs- en vastgoedfinanciering, risicobeheer en corporate governance, is een heel waardevolle expertise voor Forum Estates.
*via Granvelle Consultants BV

Portrait photo
Tom Heeren – bestuurder

Tom Heeren heeft als bekende Limburgse ondernemer van jongsaf aan het ondernemen in zijn bloed. De Groep Heeren runt 19 Hubo winkels en heeft nog diverse participaties in bedrijven. Tom brengt naast een uitgebreide winkelexploitatiekennis ook gedegen ontwikkelingsexpertise voor retailprojecten met zich mee.

Portrait photo
Wouter Dewulf* – bestuurder

Wouter Dewulf was tot eind december 2019 CEO bij Forum Estates, en is één van de stichters. Hij is ook als professor verbonden aan de Universiteit van Antwerpen, Hasselt en Chongqing, waar hij o.a. transporteconomie doceert, en onderzoek doet naar stedelijke logistiek en E-commerce.
*via Studium@Scaldim BV

Portrait photo
Dirk Deroose* – bestuurder

Dirk Deroose is als CEO van de Willy Naessens Groep van ’s morgens tot ’s avonds met vastgoed bezig. Bovendien heeft Dirk veel ervaring met retailvastgoed en projectontwikkeling. Zijn expertise bij het bouwen en verwerven van retailpanden is van onschatbare waarde voor Forum Estates. Als bestuurder verdiende Dirk eerder als zijn sporen bij diverse snel groeiende bedrijven.
*via Deroose Projects NV

Portrait photo
Patrick Syen – bestuurder

Patrick Syen maakte naam bij onder meer Curon en Probis Corporate. Hij heeft een grote ervaring opgebouwd binnen de zorg- en welzijnssector en het zorgvastgoed. Zijn strategisch businessadvies met betrekking tot waardecreatie is goud waard voor Forum Estates.

Portrait photo
Iris Hemelaer – bestuurder

Iris Hemelaer is al ruim 20 jaar actief als advocate bij onder meer PwC Legal, Lydian en Uplace en heeft gedurende deze periode veel ervaring opgebouwd in het begeleiden van vastgoedtransacties- en ontwikkelingen.