< Terug naar nieuws

Forum Estates scoort hattrick bij intrede in Nederland!

Via haar Nederlandse dochter Forum Estates NL B.V. verwierf Forum Estates vandaag van Kroonenberg Groep, via bemiddeling van Retail Capital, het vastgoed van drie goed gelegen supermarkten. De aankoop omvat ca. 4.300 m2 winkelruimte verdeeld over drie supermarktlocaties in Nieuwegein, Gouda en Zoetermeer. Deze acquisitie past in de strategie van Forum Estates om te investeren in buurtsupermarkten die op convenience én winkelbeleving focussen. Eerder deze maand voerde Forum Estates al een kapitaalsverhoging door om de expansie in Nederland te ondersteunen.

Naast Albert Heijn (Nieuwegein), reeds huurder bij Forum Estates in België, verwelkomt Forum Estates met Coop (Gouda) en Hoogvliet (Zoetermeer) twee bijkomende sterke supermarkt-enseignes in haar huurdersbestand. De supermarkten in deze portefeuille maken ongeveer 85% van de huurinkomsten uit. De overige huurinkomsten worden gegenereerd door complementaire ‘convenience’ dagwinkels, zoals een pizzeria, snackbar, kapper en fysiotherapeut. De meeste boodschappen in Nederland gebeuren te voet of met de fiets. Deze locaties liggen midden een woonwijk of stadscentrum en zijn dus vlot bereikbaar. Er is bij deze supermarkten ook gratis parking naast de winkel.

Albert Heijn – Nieuwegein

De locatie te Nieuwegein is gelegen in de wijk Fokkesteeg en omvat een Albert Heijn (zie foto hierboven) met enkele dagwinkels in een gelijkvloerse commerciële plint. In Noord-Gouda is de Coop gevestigd in de wijk Achterwillens, naast het bijhorende Fysiotherapeutisch Centrum. De Hoogvliet-supermarkt ligt in het hart van het oude centrum van Zoetermeer, in de Dorpstraat.

CEO Stefan De Bock reageert tevreden: “Deze expansie, waarmee we onze eerste stap in Nederland zetten, past volledig in onze ambitie, namelijk: het eerste Benelux supermarktvastgoedfonds worden. Nederland is een mature markt die, door het strakke vergunningsbeleid en de langlopende huurcontracten, een financieel aantrekkelijke markt is voor Forum Estates.”.

CFO Elke Krols bevestigt: “De intrede in Nederland zorgt voor Forum Estates voor bijkomende geografische spreiding en voor een verdere huurdersdiversificatie.  Met deze acquisitie verhogen we onze recurrente huurinkomsten tot boven de 20 miljoen euro per jaar en stijgt de vastgoedwaarde tot 350 miljoen euro.”.”

Asset & Legal Manager Willem Demonie geeft nog mee: “Met de aankoop in Nederland heeft Forum Estates aangetoond ook in andere landen/markten proactief en efficiënt tewerk te kunnen gaan. Dankzij een pragmatische en doortastende aanpak in combinatie met een doelgerichte samenwerking met onze adviseurs ARC Real Estate Partners, Stibbe, SGS Search, QGM Law en Deloitte hebben we deze operatie succesvol afgesloten.”.

Albert Heijn, Nieuwegein – Coop, Gouda – Hoogvliet, Zoetermeer (foto Retail Capital)

18 mei 2021