< Terug naar nieuws

Carrefour Fleurus en Binche vervoegen snel groeiende supermarktportefeuille

Deze week werden twee transacties voor de aankoop van supermarktvastgoed in Fleurus en in Leval (Binche) afgerond.

In Fleurus werd het vastgoed van de Carrefour Market, gelegen aan de Chaussée de Charleroi overgenomen, via de overname van 100% van de aandelen van SA Sodifleur. Deze supermarkt is al lange tijd een vaste waarde in Fleurus. De winkel van 2000m² is goed gelegen aan de stadsrand, op een invalsweg naar Fleurus en vlakbij de afrit ‘Fleurus’ op de E42. De winkel beschikt over een ruime parking. Er werd in 2018 een opnieuw een 27- jarig huurcontract met Carrefour Belgium afgesloten. Deze transactie werd begeleid door Emmanuel Ceusters van BNP Paribas Real Estate en Dimitri Coun van Four & Five.

Daarnaast werd een bestaande proximiteitswinkel onder het enseigne ‘Carrefour Market’ in Leval (Binche) gekocht. Deze transactie werd verricht samen met Carrefour Belgium die het handelsfonds overnam. De centraal gelegen winkel van 1000m² heeft een erg ruime parking en een benzinestationconcessie die mee overgenomen wordt. Forum Estates verricht het komende jaar een uitbreiding én een grondige renovatie aan het gebouw en de directe omgeving. Hiervoor werd voor de aankoop een 27 jarig nieuw handelshuurcontract met Carrefour Belgium afgesloten.

Deze transacties genereren een bijkomend jaarlijks huurincasso van 250 000 euro. Beide winkels zijn voor een erg lange termijn verhuurd aan Carrefour Belgium. CEO van Forum Estates Stefan De Bock: ‘Door deze transacties versterkt Forum Estates opnieuw haar snel groeiende portefeuille van lokaal ingebed e-commerce én pandemie resistent supermarktvastgoed. De strategie om te focussen op supermarktvastgoed blijkt meer dan ooit de juiste strategie om aandeelhouderswaarde voor de lange termijn te creëren.’

24 september 2020