< Terug naar nieuws

Albert Heijn in project 4 Fonteinen in Vilvoorde aangekocht

Deze middag werd de gelijkvloerse verdieping van ’t Brughuis in de ontwikkeling ‘4 Fonteinen’ van Matexi aangekocht. Deze 2000m² handelsruimte, samen met 80 parkings, wordt verhuurd aan Albert Heijn met een meerjarig handelshuurcontract.

Matexi, de stad Vilvoorde en de Vlaamse Waterweg bouwen op deze locatie aan een buurt waar wonen, werken, leven en ontspannen naadloos in elkaar klikken. De oude Kanaalzone wordt zo een aantrekkelijk leefgebied. De komst van Albert Heijn past hierin volledig. Een nieuwe buurt heeft namelijk nood aan een supermarkt die kan inspelen op de behoeften van de bewoners en voorbijgangers. De winkel wordt niet alleen een fijne winkelplek voor de toekomstige bewoners en mensen die wonen en werken in deze buurt, maar ook voor iedereen die woont in de nabijgelegen wijk het Broek. De winkel is vlot te voet, met de fiets en met de wagen bereikbaar. Momenteel legt Matexi de laatste hand aan ’t Brughuis waarin Albert Heijn, vanaf midden juni, de deuren opent.

Naast Albert Heijn zullen er nog heel wat buurtondersteunende functies komen, zoals onder andere een apotheek en de school GO! Tangram, die er in september zijn deuren opent voor 240 leerlingen. De Kruitfabriek is dan weer een creatieve mengelmoes van start ups, events, een crèche, een fietsherstelplaats en zoveel meer. En aan de overkant van Albert Heijn komt het nieuwe park De Molens én de site wordt binnenkort verbonden, dankzij een gloednieuwe fiets- en voetgangersbrug, met het Domein 3 Fonteinen. Meer informatie op https://www.4fonteinen.be/nl/home.

CEO Stefan De Bock is tevreden: “Met deze aankoop versterken we opnieuw onze groeiende portefeuille supermarktvastgoed met zo’n 2000m² in de regio vlakbij Brussel. Albert Heijn was ook nog niet aanwezig in deze regio. We zijn ervan overtuigd dat dit een topsupermarkt wordt, en wensen Albert Heijn veel succes met hun nieuwe winkel. Door onze geplande expansie in Nederland ziet het ernaar uit dat we in de toekomst nog meer zullen samenwerken.”.

7 mei 2021