< Terug naar nieuws

Vijf panden in Mechelen gedesinvesteerd

Forum Estates NV desinvesteerde een vijftal niet-strategische panden in Mechelen. De waarde van deze transactie is ongeveer drie miljoen euro. CBRE begeleidde Forum Estates bij deze transactie.

De panden zijn gelegen op de Graaf van Egmontstraat in Mechelen, en verhuurd aan Amplifon, Agilitas, Hugo Boss, Sarah Paccini en Home Plus Services.

Forum Estates investeert in supermarktenvastgoed en heeft nu een 100-tal supermarkten van het enseigne Carrefour Express en Market, Lidl, Spar en Proxy Delhaize in portefeuille. De supermarktenbranche is een stabiele sector, die crisis- én e-commerceresistent is. Het komende investeringsjaar zet Forum Estates verder in op de uitbreiding van deze snel groeiende supermarktenportefeuille. Een aantal strategische non-core assets zullen bovendien gedesinvesteerd worden. De verkoop van deze vijf panden in Mechelen, en de verkooptransacties vorige maand van de ‘Sigma Coatings’ winkel in Hasselt en een klein pand (ex-Hans Anders) in Vilvoorde passen in deze strategie.

De opbrengst van deze verkoop wordt deels gebruikt voor schuldafbouw, en deels voor nieuwe investeringen in supermarkten. Door deze strategische desinvesteringen versterkt Forum Estates haar DNA als supermarktfonds. CEO Stefan De Bock: “De komende maanden werken we hard verder aan de finetuning van de vastgoedportefeuille. Er worden dit jaar nog een aantal niet-strategische panden gedesinvesteerd. Bovendien onderhandelen we voor het ogenblik volop om een aantal bijkomende supermarkten aan te kopen.”.

10 juli 2020