< Terug naar nieuws

Vastgoedportefeuille opnieuw versterkt door aankoop Spar (Colruyt) in Sint-Martens-Latem

Deze ochtend werd op het kantoor van notarissen Ghesquiere, Degryse en Ghesquiere uit Ieper de aankoop van het pand van de Spar-Colruyt aan de Kortrijksesteenweg in Sint-Martens-Latem getekend.

De Spar van Sint-Martens-Latem is geaffilieerd aan de Colruyt-groep en is één van hun flagshipstores. Deze winkel wordt in franchise uitgebaat door een dynamische onderneemster uit de regio. Het handelshuurcontract loopt nog tot 2041.

De winkel is ongeveer 1000m² groot en beschikt over een bijhorend magazijn en een comfortabele bureelruimte van 400m². Bovendien heeft het nieuwbouwpand de beschikking over een buitenparking en onder de winkel een ondergrondse parkeergarage voor 12 wagens.

De aankoop van dit pand versterkt opnieuw de vastgoedportefeuille van Ulvenhout Retail Invest Fund die zich steeds meer vestigt als belangrijke regionale speler binnen het buurtwinkelvastgoed. Deze investering past binnen de strategische pijler ‘Food’, en kwam tot stand na bemiddeling van Cushman&Wakefield.

De komende maanden wordt nog verder actief  geprospecteerd naar goed gelegen buurtwinkelvastgoed. Studies wijzen uit dat deze buurtwinkels bijzonder resistent zijn aan de gedragswijziging van de hedendaagse consument die steeds meer online aankopen via E-commerce verricht. Bovendien groeit het marktaandeel in België van deze buurtwinkels die onder het proximiteitsenseigne van één van de foodretailers geëxploiteerd worden nog jaarlijks gestaag.

Voor meer info over Ulvenhout Retail Invest Fund, contacteer ons hier