< Terug naar nieuws

Twee bijkomende buurtwinkels versterken E-commerce resistente vastgoedportefeuille!

Vandaag werd het vastgoed van de Carrefour Express aan het Sint-Catharinaplein in Oostende aangekocht. Eerder deze maand werd bovendien het vastgoed van buurtwinkel ‘Debaere’ voor Carrefour Belgium in de Forelstraat in Gent verworven.

De Carrefour Express in Oostende (foto) is erg zichtbaar gelegen op het Sint-Catharinaplein nummer 23. De winkel is 400m² groot. Daarnaast had Ulvenhout Retail Invest Fund eerder al een tweede Carrefour Express winkel in de Frère-Orbanstraat 114 in Oostende in de vastgoedportefeuille.

Eerder werd het vastgoed van buurtwinkel ‘Debaere’ in de Forelstraat 46 in Gent overgenomen. Het hoekpand van 150m² is prominent aanwezig in het straatbeeld, en ligt midden in een wijk waar veel studenten en singles wonen, het ideale doelpubliek voor een buurtsupermarkt. Hier opent Carrefour in het voorjaar een nieuw filiaal van het enseigne ‘Carrefour Express’. 

Beide panden worden met een 27-jarig handelshuurcontract verhuurd aan Carrefour Belgium. Deze acquisities passen volledig in de investeringsstrategie van Ulvenhout Retail Invest Fund waar enkel in E-commerce resistent vastgoed geïnvesteerd wordt. Dit type buurtwinkels kent de laatste jaren een sterke groei, en beantwoordt aan de behoeftes van de hedendaagse consument die kwalitatief, prijsbewust, in de buurt en efficient wil kunnen winkelen. De ‘Carrefour Express’ winkelformule speelt met haar aanbod van dagverse producten, late openingstijden en zondagsopeningen hier op in. Bovendien is dit type winkel als ‘convenience store” een van de speerpunten in de groeistrategie van Carrefour Belgium de komende jaren.

Ulvenhout Retail Invest Fund heeft nu dertig Carrefour buurtwinkels in portefeuille en versterkt hiermee haar leidende positie als vastgoedinvesteerder voor buurtwinkels in België. De huidige portefeuillewaarde bedraagt nu ongeveer 145 miljoen euro, en genereert jaarlijks zo’n 8,5 miljoen euro recurrente huurinkomsten.

Voor meer informatie over het investeringsfonds of over deze transactie, contacteer ons hier.