< Terug naar nieuws

Topweek voor Ulvenhout Retail Invest Fund: 14 miljoen euro mooie E-commerce resistente acquisities!

Deze week werden drie mooie aankoopdossiers afgerond door Ulvenhout Retail Invest Fund. De huurinkomsten stijgen door deze transactie met ongeveer 800 000 euro op jaarbasis.

Drie E-commerce resistente investeringsprojecten werden deze week getekend: de aankoop van het retailcomplex ‘Waterview’ met de LIDL, Kruidvat en Easy-M in Leuven, de E-drive en het logistiek distributiecentrum van de online supermarkt Wink (Groep Louis Delhaize) in Waver, en het vastgoed van de Delhaize in de Botermarkt in Gent Ledeberg.

Woensdag werd 100% van de aandelen van NV Retail Leuven van de Ghelamco groep aangekocht. Deze vastgoedvennootschap bezit 4500m² retailvastgoed in het project ‘Waterview’.  De hoogwaardig afgewerkte winkelunits zijn gelegen in een nieuwe multi-functionele omgeving die de volledig gereconverteerde Vaartkom volop mee gestalte geeft. Het gebouwencomplex omvat verder een commerciële parking, 500 appartementen en studentenflats, en een publieke doorgang naar de Keizersberg. Waterview bevindt zich op 10 minuten wandelen van het station. De helft van deze retailoppervlakte wordt gehuurd door de food-discounter LIDL die er eind september een nieuwe winkel in ‘new format’ zal openen. Deze winkel is een ex-Albert Heijn die AH door de fusie met Delhaize moest afstoten. Daarnaast bevinden er zich nog een Kruidvat en een Easy-M store. Easy-M is een Premium Apple Reseller, en heeft er een ‘Apple experience store’ geopend. Deze transactie werd begeleid door Stijn Thomas en Kenneth Verloo van Cushman&Wakefield.

Het logistieke distibutiecentrum van de online supermarkt Wink in Waver werd gisteren aangekocht. Deze winkel van 1680m² functioneert als een ‘dark store’ voor de Louis Delhaize (Cora Groep) en stelt de paketten samen die online besteld en door de eigen diensten of De Post aan huis geleverd worden. Deze E-store doet ook dienst als E-drive waar klanten hun online bestelde boodschappen kunnen ophalen. Christophe Leenesonne van Jones Lang Lasalle begeleidde deze transactie.

Vandaag werd het vastgoed van de Delhaize in de Botermarkt in Gent Ledeberg van de Groep Delhaize aangekocht. Door de afspraken met de mededingingsautoriteiten n.a.v. de fusie met Albert Heijn werd het handelsfonds van deze winkel aan de Carrefour Groep verkocht. Deze winkel (1000m²) wordt nu grondig verbouwd en opent eind juli als Carrefour Market. Hiervoor tekende Ulvenhout Retail Invest Fund een 27-jarig handelshuurcontract met Carrefour Belgium.

Deze acquisities passen perfect in de investeringsstrategie van Ulvenhout Retail Invest Fund. Hiermee versterkt het fonds zich als E-commerce resistent vastgoedinvesteringsfonds dat primair in vastgoed op unieke locaties voor supermarkten belegt. 

Voor meer informatie over deze transactie, of over Ulvenhout Retail Invest Fund, contacteer ons hier.