< Terug naar nieuws

Portefeuille versterkt met buurtwinkels voor Carrefour Express en Spar!

Deze week werden twee winkelpanden aan de portefeuille toegevoegd, een Carrefour Express in Oostende en een Spar in Moerzeke. Deze investering past volledig in de strategie van Ulvenhout Retail Invest Fund, waar een belangrijk aandeel in het vastgoed van buurtsupermarkten wordt belegd.

In Oostende werd voor Carrefour het vastgoed van de Prima supermarkt ‘Vlaams Plein’ in de Frère Orbanstraat overgenomen. Deze winkel heeft een oppervlakte van ongeveer 500m², waar in het voorjaar van 2016, na een grondige verbouwing, Carrefour een winkel onder het ‘Express’ enseigne zal exploiteren. Carrefour huurt deze winkel voor 27 jaar. Bij deze transactie zitten ook de drie bovengelegen appartementen. Deze zullen in de loop van 2016 verkocht worden.

Daarnaast werd ook de NV Liga overgenomen. Deze vennootschap bezit o.a. een winkelpand van 550m² in het centrum van Moerzeke waar een Spar supermarkt uitgebaat wordt. Deze winkel wordt vanaf 1 januari 2016, samen met de 7 parkings, voor 9 jaar verhuurd aan Spar (Lambrechts) voor de exploitatie van een ‘Spar’ buurtsupermarkt. Na een grondige facelift en remodelling wordt deze winkel in het voorjaar van 2016 heropend. Het woonhuis naast de winkel wordt verkocht.

De komende maanden blijven we focussen op de verdere uitbouw van de portefeuille kwalitatief en goed gelegen vastgoed voor buurtwinkels. Lokale buurtsupermarkten spelen een steeds belangrijkere rol in het aanbod van de grote foodretailers. Hiermee spelen ze in op het snel veranderende bestedingspatroon van de consument, die binnen een stedelijke omgeving steeds meer uit tweeverdieners met weinig tijd, singles of alleenstaande ouderen bestaan en nood hebben aan een snelle en kwalitatieve maaltijd, lokaal aangekocht bij een vertrouwd gezicht. Hierdoor zijn deze buurtsuperwinkels bijzonder E-commerce resistent, en breiden ze in België nog steeds hun marktaandeel uit.

Voor meer informatie over onze strategie, klikt u hier