< Terug naar nieuws

Pand Basic-Fit Watersportbaan Gent aangekocht!

Vandaag werd het pand van Basic-Fit aan de Watersportbaan in Gent aangekocht. Dit 2500m² grote pand is één van de flagship fitness centra van Basic Fit. Het is gelegen in hét sporthart van Gent, en is hierdoor één van de grootste fitnessclubs van België.

Dit pand is verhuurd aan Basic Fit België, marktleider bij de fitnessclubs in de Benelux, met o.a. meer dan 120 clubs in België. Door de sterke combinatie van hoogwaardige fitnesstoestellen, degelijk afgewerkte faciliteiten, een sterke marketing en een voordelig lidmaatschap biedt Basic Fit een uniek fitnessconcept in België aan.

Dit aangekochte pand van 2500m² is gelegen aan de Zuiderlaan in Gent, aan de Watersportbaan. Deze locatie is gekend als het sporthart van Gent en is bijzonder populair bij de jeugd. Het pand heeft bovendien 60 parkings.

Deze acquisitie kadert in de verdere uitbouw van de E-commerce resistente investeringspijler ‘Leisure’. Door de bewustwording rond gezonder leven en de trend naar een sportieve groepsbeleving neemt fitness voor heel wat stedelingen een belangrijk deel in de vrijetijdsbesteding in. Studies wijzen uit dat de stedelijke consument een gezonde levensstijl steeds belangrijker vindt. Bovendien bevindt de fitnessparticipatie onder de Belgische bevolking, hoewel deze jaarlijks nog sterk groeit, nog steeds onder het Europese gemiddelde. Ulvenhout Retail Invest Fund verhuurt verder nog een goed gelegen pand in Antwerpen en in Oostende aan jims fitness, en een hoeklocatie aan het park bij Tour&Taxis in Laken aan Basic Fit.

De fitnessketens kennen in de Belgische markt ook een groeiende concentratie door hun schaalvoordelen op het vlak van aankoop, organisatie, ledenbinding en marketing. Grote fitnessketens zoals Basic Fit, Oxygen en Jims Fitness verstevigen hierdoor hun marktpositie. Hierdoor blijven het huurderspotentieel en de huurcontinuïteit van dit pand gegarandeerd.

Met deze investering versterkt Ulvenhout Retail Invest Fund opnieuw hierdoor haar pijler ‘Leisure’ met een mooie acquisitie in E-commerce resistent vastgoed.

Voor meer informatie over deze acquisitie of Ulvenhout Retail Invest Fund, contacteer ons hier.