< Terug naar nieuws

Nieuwe Spar in Laneffe bij snel groeiende supermarktportefeuille!

Deze ochtend voegde Forum Estates de Spar-Colruyt in Laneffe toe aan de snel groeiende portefeuille van supermarktenvastgoed. Intussen is deze Spar in Laneffe al de 23e Spar in de vastgoedportefeuille.

Deze Spar is goed gelegen, en bijzonder goed zichtbaar vanaf de autostrade die naast de supermarkt loopt. De winkel, met een oppervlakte van 1025m², is voor 27 jaar verhuurd aan Spar-Colruyt. Naast deze Spar supermarkt ligt er een filiaal van Action, met wie de 80 parkings gedeeld worden. Deze combinatie zorgt voor een goede lokale shoppingsdynamiek.

Door deze aankoop verhoogt Forum Estates haar jaarlijkse huurincasso met ongeveer 100 000 euro per jaar. Spar-Colruyt maakt nu al 12% van de jaarlijkse totale huurinkomsten uit, en is hiermee de tweede belangrijkste huurder van Forum Estates, na Carrefour Belgium (19.8%), en voor Hubo (9.3%), Lidl (7.7%) en Mestdagh-Carrefour (4.7%). Forum Estates treft intussen de voorbereidingen om zich als eerste Belgische supermarktenfonds in 2022 te laten noteren als GVV op de beurs van Brussel.

Stefan De Bock, CEO: “Ik ben bijzonder tevreden met deze deal. Hierdoor versterken we opnieuw onze snel groeiende portefeuille van buurtsupermarkten, die niet alleen e-commerce- maar ook pandemie resistent blijken te zijn. Bovendien werken we bijzonder graag samen met Spar-Colruyt. Spar is de snel groeiende, en degelijke franchise formule van de Colruytgroep. Er staan de komende maanden trouwens nog een aantal projecten samen met Spar-Colruyt op stapel! Hopelijk openen we volgend jaar de 25e Spar-Colruyt!”.

1 december 2020