< Terug naar nieuws

Jims fitness in Oostende aangekocht!

Deze middag werd de aankoop van Do Re Invest 2 afgerond. Deze vennootschap verhuurt het pand, gelegen aan de Torhoutsesteenweg in Oostende, aan Jims Fitness. Het huurcontract met Jims Fitness werd opnieuw voor 9 jaar verlengd tot 30 oktober 2025.

Het pand is 2200m² groot en is één van de flagships van Jims Fitness. Het interieur werd in augustus ll. volledig vernieuwd. De penthouse van 220m² en de parking voor een 20 tal wagens werden ook aangekocht. 

Jims Fitness is een dynamische en kapitaalkrachtige Belgische groep, en behoort met zijn 25 vestigingen tot de top 3 van fitness ketens in België. Ze hanteert succesvol het business model om haar leden ‘value for money’ aan te bieden door een correcte prijszetting, een uitgebreid aanbod van moderne fitnesstoestellen, een uitgebreid aan bod van groepslessen en flexibele contracten. Hierdoor is jims ook op lange termijn een kwalitatieve huurder. 

Deze acquisitie kadert in de verdere uitbouw van de investeringspeiler ‘Leisure’. Studies wijzen uit dat de stedelijke consument een gezonde levensstijl steeds belangrijker vindt. Bovendien bevindt de fitnessparticipatie onder de Belgische bevolking, hoewel deze jaarlijks nog sterk groeit, nog steeds onder het Europese gemiddelde. Ulvenhout Retail Invest Fund verhuurt verder nog een goed gelegen pand aan het Albertpark in Antwerpen aan jims fitness, en een hoeklocatie aan het park bij Tour&Taxis in Laken aan Basic Fit.

De fitnessketens kennen in de Belgische markt ook een groeiende concentratie door hun schaalvoordelen op het vlak van aankoop, organisatie, ledenbinding en marketing. Grote fitnessketens zoals Basic Fit, Oxygen en Jims Fitness verstevigen hierdoor hun marktpositie. Hierdoor blijven het huurderspotentieel en de huurcontinuïteit van dit pand gegarandeerd.

Voor meer informatie over Ulvenhout Retail Invest Fund, contacteer ons hier.