< Terug naar nieuws

Jims fitness in Antwerpen aangekocht!

Deze namiddag werd in het BNP Paribas Fortiskantoor te Gent de overname van de patrimonium-vennootschap Do Re Invest 1 BVBA afgerond. Deze vennootschap verhuurt het erg zichtbare pand op de Mechelsesteenweg 279 in Antwerpen, bij het Albertpark, aan de Belgische fitnessketen ‘JIMS’.

Dit pand was bij de Antwerpenaren voorheen ook erg bekend als de Beherman Saab garage. Na het vertrek van Saab uit België werd dit pand verbouwd tot een mooie en luchtige fitnessruimte van 1000m² voor JIMS. Het bovenliggende appartement werd ook aangekocht, en wordt momenteel verhuurd. U kan de fitness virtueel bezoeken via Google Maps en Google Earth.  

Naast het pand opent Albert Heijn in de loop van 2016 in de voormalige Electrabel toren een supermarkt van 1600 m². Aan de andere kant van het pand bevindt zicht het recent vernieuwde bezoekerscentrum van Stadsbrouwerij De Koninck.

Jims Fitness is een dynamische en kapitaalkrachtige Belgische groep, en behoort met zijn 18 vestigingen tot de top 3 van fitness ketens in België. Ze hanteert succesvol het business model om haar leden ‘value for money’ aan te bieden door een correcte prijszetting, een uitgebreid aanbod van moderne fitnesstoestellen, een uitgebreid aan bod van groepslessen en flexibele contracten. Hierdoor is JIMS ook op lange termijn een kwalitatieve huurder. 

Deze acquisitie kadert in de verdere uitbouw van de investeringspeiler ‘Leisure’. Studies wijzen uit dat de stedelijke consument een gezonde levensstijl steeds belangrijker vindt. Bovendien bevindt de fitnessparticipatie onder de Belgische bevolking, hoewel deze jaarlijks nog sterk groeit, nog steeds onder het Europese gemiddelde. De fitnessketens kennen in de Belgische markt ook een groeiende concentratie door hun schaalvoordelen op het vlak van aankoop, organisatie, ledenbinding en marketing. Grote fitnessketens zoals Basic Fit, Oxygen en Jims Fitness verstevigen hierdoor hun marktpositie. Hierdoor blijven het huurderspotentieel en de huurcontinuïteit van dit pand gegarandeerd.

Voor meer informatie over deze transactie, of over Ulvenhout Retail Invest Fund, contacteer ons hier.