< Terug naar nieuws

Grote acquisitie in Roeselare voor Ulvenhout Retail Invest Fund!

Deze namiddag werden 100% van de aandelen van de nv Binder overgenomen. Deze vastgoedvennootschap bezit een aantal toppanden in de winkelstraten Ooststraat en Delaerestraat in Roeselare, en genereert een bijkomende jaarlijkse huuropbrengst van 740 000 euro.

Het moderne pand van H&M (1800m²) in de Ooststraat is de belangrijkste asset in deze portefeuille. Daarnaast verhuurt Binder een aantal mooie panden in de Ooststraat aan nationale enseignes zoals Veritas en Telenet. Een achttal kleinere, maar mooie en opvallende winkelruimtes in de Delaerestraat, verhuurd aan enseignes zoals Connections, Scapa en Butch maken ook deel van deze portefeuille.

Door deze acquisitie versterkt Ulvenhout Retail Invest Fund haar positie als belangrijke speler in de verhuur van E-commerce resistent vastgoed. Roeselare zette als één van de eerste steden in België in op winkelkernversterking in het stadscentrum en focust op de gemakkelijke mobiele bereikbaarheid per auto of met het openbaar vervoer voor de shopper. Daarnaast is het de eerste digitale stad van het land door volop te investeren in ‘Smart Shopping’ door de lancering van apps zoals ‘Smart Citie’ en te investeren in de winkelbeleving door o.a. de introductie van ‘Magische Spiegels’ in de winkels die extra producten aanraden tijdens het passen. 

Deze acquisitie verhoogt de huurinkomsten van het fonds met 740 000 euro op jaarbasis. Op termijn staan een aantal desinvesteringen uit deze portefeuille gepland van winkels verhuurd aan enseignes die minder bij de acquisitiestrategie passen.

Deze transactie werd begeleid door het kantoor Lievens & Co, JLL en ING.

Voor meer informatie over deze acquisitie of over Ulvenhout Retail Invest Fund, contacteer ons hier.