< Terug naar nieuws

Forum Estates verwerft wijkwinkelcentrum Vredenburg met oa Albert Heijn in Arnhem

Forum Estates, het eerste Benelux-supermarktvastgoedfonds met hoofdzetel in Gent (België), verwierf vandaag het wijkwinkelcentrum Vredenburg in Arnhem van NVI Arnhem I C.V. Dit fonds werd in 2014 geïnitieerd door Duprofa die ook de fondsbeheerder is. De transactie gebeurde off-market. De koper is Forum Estates NL B.V.,, 100% dochter van Forum Estates Holding BV.

Het centrum is gelegen in de wijk Vredenburg/Kronenburg aan de Groningensingel en heeft een verhuurbare vloeroppervlakte van ca. 1.890 m2. De “anchor tenant” is Albert Heijn, die ongeveer drie vierde van de oppervlakte inneemt. Verder telt het wijkwinkelcentrum nog een bakkerij, bloemenzaak, snackbar en een kapper. Naaste buren zijn Basic Fit en een restaurant. Het winkelcentrum heeft ruim voldoende publieke parking, en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en per fiets. Deze aankoop sluit dan ook bijzonder goed aan bij onze strategie van vastgoedinvesteringen in food & convenience retail op plaatsen waar mensen wonen, werken en ontspannen.

CEO Stefan De Bock: “Forum Estates is bijzonder verheugd een vierde Nederlandse wijkwinkelcentrum met een sterke supermarkt te mogen verwelkomen in onze portefeuille. Na eerdere acquisities in Zuid-Holland en regio Utrecht hebben we nu gekozen voor een acquisitie in Gelderland. Net zoals voor onze Belgische portefeuille hanteren we een landelijke strategie bij de aankoop van supermarktvastgoed met het oog op een geografische risico spreiding. Met bijna 90% van het huurincasso afkomstig van supermarkt & food convenience past deze investering zeer goed in onze portefeuille.”.

Jhr. Alexander Gevaerts Msc, directeur van Duprofa: “We zijn zeer tevreden met de verkoop van het winkelcentrum Vredenburg. Dit mede ingegeven dat Forum Estates en Duprofa een intensievere samenwerking aangaan waarbij Duprofa zowel als aandeelhouder en als beheerder actief bij de asset betrokken blijft. Hiermee zien wij voor de toekomst een toegevoegde waarde voor alle partijen. We zijn tevreden dat we dit fonds na zeven jaar met een mooie return voor onze aandeelhouders kunnen afsluiten. Het werken met Forum Estates ging ook bijzonder vlot en ik waardeer hun pragmatische aanpak.”.

Asset & Legal Manager Willem Demonie: “Dankzij de grondige vendor due diligence die door Duprofa goed werd voorbereid in samenwerking met Structure Group konden we ons huiswerk snel maken. We werden bijgestaan door Meindert Krans (Van der Stap Notarissen), David Meijeren (Quist Geuze Meijeren), Rob Van Gool (Fivago) en natuurlijk ook onze interne teams om deze aankoop efficiënt en grondig af te ronden.”

17 juni 2021