< Terug naar nieuws

Feestelijke opening Lidl Merksem

Vanavond werd de Lidl aan de Borrewaterstraat in Merskem-Antwerpen geopend. Deze supermarkt was voorheen een C&A filiaal dat eerder door Forum Estates NV, het vroegere Ulvenhout Retail Invest Fund cva, aangekocht werd om tot supermarkt te verbouwen.

De winkel is ideaal gelegen, vlakbij de Bredabaan, en tegenover het districtshuis. Er zijn bovendien een 70 tal parkings op het dak.

Lidl en Forum Estates investeerden fors in de ombouw van deze winkel tot een moderne, aantrekkelijke en toegankelijke supermarkt. Op 1400m² heeft Lidl een gloednieuwe supermarkt ingericht volgens het nieuwste concept, met een uitgebreide vers- en bioafdeling. Er werd ook geinvesteerd in een in-house bakkerij en slagerij. Lidl huurt hiervoor van Ulvenhout Retail Invest Fund een ruimte van 2000m².

Lidl is een Duitse keten van supermarkten in het discountsegment. Het bedrijf is actief in een groot deel van Europa, met zo’n 10.000 winkels in meer dan 23 landen. Het is een van de snel groeiende discounters in Europa, en kent ook in België een snelle en succesvolle expansie.

Naast de ex-Albert Heijn in Leuven, die recent verbouwd werd tot een Lidl, de Lidl in de Zeelaan in De Panne, en de gloednieuwe Lidl supermarkt aan het Rabot in Gent heeft Forum Estates door deze acquisitie nu vier operationale Lidl winkels in portefeuille. Daarnaast werd recent de winkel in het project ‘Montevideo’ aan het Eilandje in Antwerpen aangekocht, waar Lidl in 2021 een winkel opent.  Deze winkels zijn alle ingericht volgens het succesvolle ‘new format’ principe, waar Lidl als premium discounter ook diverse vers- en merkproducten aanbiedt.

Deze acquisitie past perfect bij innovatieve investeringsstrategie van het fonds, die focust op de verwerving van E-commerce resistent supermarktvastgoed. 

Voor meer informatie over deze acquisitie, contacteer ons hier.

Foto: Lidl-LinkedIn