< Terug naar nieuws

Eerste Jumbo in snel groeiende supermarkten portefeuille!

Deze middag werd een cluster van drie nieuwbouwwinkels in het Pareinpark in Beveren door Forum Estates NV aangekocht: een filiaal van Jumbo, Kruidvat en Yess!

Het gebouw telt een totale grondoppervlakte van 3.643 m² op een terrein van 10.049 m². Er zijn 131 parkings voorzien, een loskade van 125 m² en zo’n 739 m² aan groenruimte. Jumbo huurt voor een duur van 18 jaar de grootste oppervlakte van de cluster (2 400m²), Yess! en Kruidvat huren respectievelijk 1200 en 400m². De Jumbo supermarkt en Kruitvat openden intussen hun deuren. Yess! volgt begin maart. Deze winkel is de eerste Jumbo vestiging in Oost-Vlaanderen.

Jumbo Supermarkten is een Nederlands familiebedrijf en bestaat al meer dan 95 jaar. Jumbo heeft in Nederland ruim 650 Jumbo winkels, en heeft nu 8 winkels in België. Jumbo zet sterk in op klantenbeleving én scherpe prijzen. De Jumbo directie heeft een ambitieus expansieplan in België.

CEO van Forum Estates ‘Stefan De Bock’: “We zijn erg blij om Jumbo in onze snel groeiende portefeuille van supermarktenvastgoed te kunnen verwelkomen. Door hun snelle expansie en winkelconcept zijn ze ‘The new Kid on the Block’ in het supermarktenlandschap in Vlaanderen. Die kon dus niet ontbreken in onze supermarktenportefeuille’. ‘Bovendien verwelkom ik Yess! dat door hun winkelconcept een goede e-commerce resistente trekker is op deze winkelcluster.’.

CFO van Forum Estates Elke Krols voegt toe: “Door deze acquisitie verhoogt Forum Estates significant haar jaarlijkse huurincasso, dat nu bijna 20 miljoen euro op jaarbasis bedraagt. Bovendien versterkt deze acquisitie de solide e-commerce én pandemie resistente supermarktenportefeuille van Forum Estates!’.

9 februari 2021