< Terug naar nieuws

Eerste Albert Heijn in vastgoedportefeuille

Vandaag voegt Forum Estates NV – GVBF een eerste Albert Heijn toe aan de snel groeiende portefeuille van supermarktenvastgoed. Deze Albert Heijn is gelegen in Hoboken, Antwerpen en was een van de eerste locaties in België waar Albert Heijn haar expansie startte. Albert Heijn speelt naast haar brede range van goede prijs/kwaliteitsproducten met etnische producten handig in op de specifieke vraag uit de bruisende buurt ‘Kiel’ in Antwerpen. Dit maakt van deze winkel dan ook een erg druk gefrequenteerde lokale buurtsupermarkt.

Albert Heijn huurt 2 250 m², en beschikt over 150 parkings, te delen met de nabijgelegen winkels Kruidvat en Maxi Zoo. Het gebouw bestaat voor een groot deel uit nieuwbouw, een ander deel werd verbouwd, specifiek voor de noden van Albert Heijn. Deze acquisitie genereert een additioneel jaarlijks huurincasso van ongeveer 250 000 euro.

De ‘backbone’ van de portefeuille bestaat uit supermarkten verhuurd aan Carrefour, Spar-Colruyt, Mestdagh Carrefour, Lidl en Delhaize. Door deze acquisitie versterkt Forum Estates opnieuw haar DNA als e-commerce en pandemieresistent supermarktenvastgoedfonds. Meer informatie over de strategie van Forum Estates vindt u in de Digest.

De komende weken vinden nog een aantal belangrijke acquisities en een 12e kapitaalsverhoging plaats om het jaar succesvol af te sluiten. Meer informatie over deze acquisities volgt.