< Terug naar nieuws

7,7 miljoen euro bijkomend kapitaal met 8e kapitaalsverhoging

Deze ochtend werd er op de kantoren van notaris Ghesquiere & Degryse uit Ieper een bijkomende kapitaalsinbreng van 7,7 miljoen Euro getekend. Het beschikbare kapitaal voor Forum Estates bedraagt nu 51 miljoen Euro.

Deze kapitaalsinbreng kadert in het businessplan van Forum Estates (nieuwe naam voor Ulvenhout Retail Invest Fund – zie vorig bericht) om tegen half 2019 een portefeuille van meer 200 miljoen Euro supermarkten en ander E-commerce resistent vastgoed te bouwen, met jaarlijks recurrente huurinkomsten van meer dan 12 miljoen Euro.

In het voorjaar 2019 is er nog een kapitaalsverhoging voorzien, de timing en het bedrag zullen in functie zijn van de geidentificeerde strategisch passende investeringsopportuniteiten. Het investeringsfonds is nog steeds ‘on track’ om zich in 2020 om te vormen tot een beursgenoteerde Gereglementeerde Vastgoed Vennootschap. Hiervoor lopen al een aantal verkennende gesprekken met zakenbanken, financial advisors en legal councils. De voorbereidingen hiervoor zullen vermoedelijk starten half 2019, na goedkeuring op de Raad van Bestuur en de Algemene Vergadering. 

Dit bijkomend kapitaal wordt morgen geïnvesteerd in de aankoop van een retailpark met o.a. trekkers Match en Quick in Jumet, vlakbij de luchthaven van Charleroi. Meer informatie hierover volgt in de nieuwsrubriek van deze site.

Voor meer informatie over Forum Estates, contacteer ons hier