< Terug naar nieuws

25e Spar-Colruyt supermarkt in Bousu vervoegt vastgoedportefeuille!

Vandaag werd de acquisitie van het vastgoed van het Spar-Colruyt supermarktfiliaal te Boussu afgerond. De aandelenovername gebeurde volledig off-market in het kader van een familiale estate planning. Forum Estates kocht 100% van de aandelen van de vastgoedvennootschap ‘Minishoe sprl’, eigenaar van de bijna 700 m² grote winkel met bijhorende terreinen. De winkel wordt verhuurd met een langdurig handelshuurcontract aan Retail Partners Colruyt Group. De Colruyt groep is ondertussen de tweede belangrijkste huurder, na Carrefour Belgium, in de portefeuille van Forum Estates.

De supermarkt werd enkele jaren geleden grondig gerenoveerd door de uitbater. Behalve het winkelgebouw omvat het perceel nog parkeerplaatsen die voor en naast de winkel gelegen zijn en een achtergelegen onbebouwd terrein. Er is ruimte om op termijn de supermarkt nog uit te breiden.

De winkel is erg vlot bereikbaar gelegen langs een invalsweg in de bebouwde kom, Rue Neuve 111, op een paar honderd meter van het gemeentehuis, naast een recent Aldi-filiaal en heeft verder nog als naaste buren Extra en Gamma. De locatie is gemakkelijk te bereiken met alternatieve vervoersmodi er is een bushalte voor het gebouw gelegen.

CEO Stefan De Bock reageert tevreden: ‘Deze acquisitie in Boussu is de 25e Spar-Colruyt winkel in onze snel groeiende supermarkten vastgoedportefeuille. Retail Partners Colruyt Groep is intussen één van onze belangrijkste partners geworden. Met deze acquisitie bevestigen we opnieuw Forum Estates’ specialisatie in sharedeals en overnames van vennootschappen in het kader van successies van familiaal vastgoed.’.

Asset en Legal Manager Willem Demonie geeft nog mee: ‘Forum Estates heeft de due diligence grotendeels met interne teams van Finance, Property en Legal afgerond, bijgestaan door Dimitri Coun en Sofie Swaelens van het advocatenkantoor Four & Five. Hierdoor kunnen we kort op de bal spelen, flexibel handelen en een overname in een aantal weken afronden. Het is een plezier zo te kunnen werken!.

27 mei 2021