< Terug naar nieuws

2016 succesvol afgesloten met de aankoop van 28.5 miljoen euro E-commerce resistent vastgoed!

Het management en de raad van bestuur van Ulvenhout Retail Invest Fund hebben 2016 erg tevreden afgesloten, en kijken 2017 dan ook vol vertrouwen tegemoet!

In 2016 werden 16 panden aangekocht, verhuurd aan 23 sterke enseignes, voor een bedrag van ongeveer 28,5 miljoen euro. Deze panden genereren een bijkomende jaarlijkse huuropbrengst van meer dan 1,7 miljoen euro.

Er werd vooral in vastgoed voor buurtsupermarkten geïnvesteerd. Zo werden er vijf Carrefour Express, twee Carrefour Easy, een Carrefour Market, een Proxy Delhaize en een LIDL aangekocht. Bovendien werd de portefeuille versterkt met een H&M, een Paris XL en een drietal fitnesscentra, telkens op mooie locaties gelegen. Zowel de enseignes als de locaties zijn E-commerce resistent, door de aard van hun activiteiten, hun E-commerce/omni-channel strategie of hun unieke ligging in een winkelstraat of woonwijk.

Door deze transacties groeide de vastgoedportefeuille tot boven de 70 miljoen euro E-commerce resistent en geografisch gediversifieerd vastgoed, met een jaarlijkse huuropbrengst van meer dan 4,3 miljoen euro. De bezettingsgraad van de panden bevindt zich boven de 99%. 

Het management en de raad van bestuur van Ulvenhout Retail Invest Fund zien 2017 dan ook vol vertrouwen tegemoet. Er staat nog voor 30 miljoen euro E-commerce resistent vastgoed, conform de strikte investeringsstrategie van het fonds, in de directe pipeline of in de finale fase van onderhandeling. Meer informatie volgt hierover de komende maanden.

Op de infosessie voor de aandeelhouders van 16 februari a.s. wordt bijkomende informatie gegeven over de realisaties van het fonds in 2016, de aandelenwaardering per 31 december 2016 en de pipeline en het businessplan voor 2017-2019. De definitieve goedkeuring van de jaarrekening is voorzien op de Algemene Vergadering in juni.

Ulvenhout Retail Invest Fund voorziet dit jaar opnieuw een tweetal kapitaalsverhogingen, één in het voorjaar en één in het najaar. Bedoeling is om, conform het business plan, te groeien naar een investeringsfonds met 175 miljoen euro E-commerce resistent vastgoed. Bovendien is het voorzien om in 2020 het fonds om te vormen naar een Gereglementeerde Vastgoed Vennootschap, en dit fonds te laten noteren op de beurs van Brussel.

Voor meer informatie over Ulvenhout Retail Invest Fund, contacteer ons hier.