< Terug naar nieuws

Vierde LIDL toplocatie in de groeiende portefeuille van supermarktenvastgoed!

Deze avond werd het vastgoed van de LIDL in de ‘Tribeca site’ aan de Rabot in Gent aangekocht van de vastgoedpromotor Ghelamco. Dit is de vierde LIDL in de vastgoedportefeuille, na Leuven, De Panne en Merksem.

De voormalige textielfabriek ‘Filature de Rabot’ is de parel van de vernieuwde Gentse Bloemekenswijk en het architecturale hart van Tribeca. Bewoners en shoppers vinden hier alle troeven die de gelijknamige New Yorkse wijk tot een succes hebben gemaakt: een aantrekkelijke locatie aan het water, een aangename woonomgeving, een vlotte bereikbaarheid en de opwindende sfeer van een stadsdeel dat herleeft. Er is bovendien ook ruimte voor retail voorzien. Meer info over dit geslaagde Ghelamcoproject vindt u op www.tribeca.gent

De LIDL gelegen in de Frans van Ryhovelaan 1 in Gent, is een winkel in het vernieuwde ‘format’, en heeft een oppervlakte van 2000m². Bovendien werd het ernaast gelegen pand van 325m² aangekocht, waar De Post binnenkort een nieuw postkantoor opent. De bijhorende 93 ondergrondse parkings werden ook aangekocht, en worden verhuurd aan de LIDL en De Post.

LIDL is een Duitse keten van supermarkten in het discountsegment. Het bedrijf is actief in een groot deel van Europa, met zo’n 10.000 winkels in meer dan 23 landen. Het is een van de snel groeiende discounters in Europa, en kent ook in België een snelle en succesvolle expansie.

Naast de ex-Albert Heijn in Leuven, die recent verbouwd werd tot een LIDL, de LIDL in de Zeelaan in De Panne, en het verbouwingsproject van de C&A in Merksem tot een nieuwe LIDL, heeft Ulvenhout Retail Invest Fund door deze acquisitie nu vier LIDL winkels in portefeuille. Deze winkels zijn alle ingericht volgens het ‘new format’ principe, waar LIDL als premium discounter ook diverse vers- en merkproducten aanbiedt. Deze acquisities passen perfect bij innovatieve investeringsstrategie van het fonds, die focust op de verwerving van E-commerce resistent vastgoed. 

Ulvenhout Retail Invest Fund heeft nu een 50-tal buurtsupermarkten in portefeuille en versterkt hiermee haar leidende positie als vastgoedinvesteerder voor buurtwinkels in België. De huidige portefeuillewaarde bedraagt nu ongeveer 160 miljoen euro, en genereert jaarlijks zo’n 9,5 miljoen euro recurrente huurinkomsten.

Voor meer informatie over deze acquisities, of over Ulvenhout Retail Invest Fund, contacteer ons hier.