< Terug naar nieuws

Twee nieuwe acquisities versterken groeiende portefeuille van buurtsupermarkten!

Vandaag werd het vastgoed van de Carrefour Express aan de Florent Pauwelslei in Deurne aangekocht. Eerder deze maand werd bovendien het vastgoed van de Carrefour Express in Jette via een inbreng in aandelen van URIF verworven.

De Carrefour Express in Antwerpen (Deurne) ligt aan de Florent Pauwelslei 4, gelegen aan een drukke invalsweg vlakbij een belangrijke tramhalte bij het AZ Monica ziekenhuis. Deze winkel is 791 m² groot, gelegen op een hoek, en heeft een eigen parking en goederenlosplaats. Deze Express is intussen de zevende Carrefour Express in de regio Antwerpen van het investeringsfonds. De Carrefour Express in Jette (foto) is een hoekpand, erg zichtbaar gelegen aan de Charles Woestelaan 130-132 in een drukke woonwijk, vlakbij een tramhalte. De winkel is 225m² groot. Door deze beide acquisities verhoogt het jaarlijkse huurincasso met 120 000 euro.

Beide panden worden met een langdurig handelshuurcontract verhuurd aan Carrefour Belgium. Deze acquisities passen volledig in de investeringsstrategie van Ulvenhout Retail Invest Fund waar enkel in E-commerce resistent vastgoed geïnvesteerd wordt. Dit type buurtwinkels kent de laatste jaren een sterke groei, en beantwoordt aan de behoeftes van de hedendaagse consument die kwalitatief, prijsbewust, in de buurt en efficient wil kunnen winkelen. De ‘Carrefour Express’ winkelformule speelt met haar aanbod van dagverse producten, late openingstijden en zondagsopeningen hier op in. Bovendien is dit type winkel als ‘convenience store” een van de speerpunten in de groeistrategie van Carrefour Belgium de komende jaren.

Ulvenhout Retail Invest Fund heeft nu 35 Carrefour buurtwinkels in portefeuille en versterkt hiermee haar leidende positie als vastgoedinvesteerder voor buurtwinkels in België. De huidige portefeuillewaarde bedraagt nu ongeveer 150 miljoen euro, en genereert jaarlijks zo’n 9 miljoen euro recurrente huurinkomsten.

Voor meer informatie over het investeringsfonds of over deze transactie, contacteer ons hier