< Terug naar nieuws

Twee bijkomende E-commerce resistente acquisities: Supermarkt ‘Tanger Markt’ en ‘Domino’s Pizza’ in Antwerpen-Kiel

Deze middag werd het vastgoed van de ‘Tanger Markt’ en ‘Domino’s Pizza’ aan het Kiel in Antwerpen verworven.

‘Tanger Markt’ is een expansieve Nederlandse supermarktketen die intussen 14 winkels in Nederland en België heeft. ‘Tanger Markt’ nam o.a. deze winkel aan het Kiel in Antwerpen van Albert Heijn over. N.a.v. de fusieoperatie met Delhaize moest Albert Heijn van de mededingingautoriteiten een aantal winkels verkopen. Eerder kocht URIF het vastgoed van de Albert Heijn in Leuven, nu verhuurd aan Lidl, en het vastgoed van de Delhaize winkels in Berendrecht en Ledeberg, overgenomen door Carrefour Belgium.

‘Tanger Markt’ is een supermarkt die zich profileert als de supermarkt voor etnische producten, en localiseert zich in wijken met relatief grote bevolkingsgroepen met een etnische achtergrond. Dit type niche winkels is uitermate E-commerce resistent en past hierdoor goed bij de investeringsstrategie van Ulvenhout Retail Invest Fund. Deze supermarkt is 1000m² groot, en bevindt zich in een nieuwbouwproject.

Daarnaast werd ook het vastgoed van een vestiging van ‘Domino’s Pizza’ in hetzelfde project aangekocht. Het pand is 250m², en huisvest een restaurant en de keuken voor de on-line pizza leveringen in de buurt. Domino’s Pizza is de grootste Pizza franchisegever ter wereld en heeft 13 800 vestigingen, waarvan 50 in België. Domino’s Pizza heeft een sterkt uitgebouwd online bestelkanaal via www.dominos.be of via de Domino’s app,. Bovendien heeft Domino’s een efficiënte eigen thuisleveringslogistiek. Het huurcontract is direct met Domino’s Pizza België afgesloten.

Beide aangekochte panden zijn goed zichtbare hoekpanden en bevinden zich vlak tegenover het winkelcentrum ‘den Tir’, en vlakbij een belangrijke tramhalte op de lijn naar Antwerpen-Centrum. Deze transactie verhoogt de recurrente jaarlijkse huurinkomsten van URIF met ongeveer 160 000 euro en brengt de totale investeringsportefeuille op ongeveer 150 miljoen euro. Het aandeel van het supermarktenvastgoed bedraagt nu 53% van het totale huurincasso. Met deze transactie versterkt Ulvenhout Retail Invest Fund opnieuw haar leidende positie in de verhuur van buurtsupermarkten in België. 

Voor meer informatie over deze transactie of over URIF, contacteer ons hier.