< Terug naar nieuws

Strategische desinvestering in Mechelen afgerond

Deze middag werd de verkoop van een kantoorloft in Mechelen afgerond. Bij de aankoop van de BVBA Jurix in Mechelen, die het vastgoed van de winkelpanden in de Graaf van Egmonststraat 13-15 in Mechelen, verhuurd aan ‘Amplifon’ en ‘T-interim’, bezit, hoorde ook een achtergelegen kantoorloft.

Deze kantoorloft, gelegen in het koetshuis achteraan de winkels, paste niet bij de investeringsstrategie van Ulvenhout Retail Invest Fund, waar enkel in binnenstedelijk e-commerce resistent winkelvastgoed belegd wordt. Deze loft wordt nu verkocht aan Q-People uit Mechelen, gespecialiseerd in opleiding en coaching, die er haar trainingcenter en hoofdkantoor zal maken. De beide parkings bij het kantoor worden niet meeverkocht, maar worden verhuurd aan de koper.

Intussen wordt hard gewerkt om de niet-strategische assets te valoriseren. Zo werd recent een verkoopsovereenkomst getekend om het woonhuis, gelegen in de Kleinbroekstraat in Moerzeke te verkopen. Dit volledig te renoveren woonhuis maakt deel uit van het patrimonium van Liga NV overgenomen in juli 2015. In deze vennootschap zit o.a. het winkelvastgoed in Moerzeke dat nu verhuurd wordt aan de Spar. Deze winkel is intussen volledig vernieuwd en sinds half april operationeel. Het aanhouden van het woonhuis past niet bij de investeringsstrategie van het fonds. De akte is voorzien over een tweetal maanden.

De transactiewaarde van beide desinvesteringen bedraagt ongeveer een half miljoen euro. Door deze transacties wordt de portefeuille verder verfijnd en geoptimaliseerd. 

Voor meer informatie over deze transacties, of over Ulvenhout Retail Invest Fund, contacteer ons hier.