< Terug naar nieuws

Sterk strategisch partnership in het Belgisch supermarktvastgoed

TS33, de ontwikkelingsvennootschap van Bart Cresens, en Forum Estates, de investeerder in supermarktvastgoed in de BeNeLux, kondigen vandaag een strategisch partnership aan in het landschap van Belgisch supermarktvastgoed. Met dit partnership zal Forum Estates een minderheidsparticipatie in de investeringsvennootschap One+ verwerven.

One+ is ontstaan uit TS33 en investeert in winkelvastgoed. Momenteel zijn reeds een supermarkt, een fitness en twee Actions opgenomen in deze portefeuille. Daar komt binnenkort nog een supermarkt bij. Een drietal andere supermarktprojecten zijn in de vergunningsfase en de oplevering van deze projecten is voorzien voor volgend jaar.

Het doel van de samenwerking is om de komende jaren hoogwaardig kwalitatief én ontwikkeld supermarktvastgoed onder te brengen in One+, welke hiervoor over een ‘right of first refusal’ beschikt om het door TS33 ontwikkelde vastgoed onder te brengen in One+ van zodra het opgeleverd is aan de huurders.

Beide partijen bundelen hun krachten en expertise om zo hun respectievelijk groeipad kwalitatief en duurzaam te bestendigen.

Bart Cresens, CEO TS33: “We zijn verheugd te kunnen samenwerken met een sterke partner als Forum Estates. Hun expertise en marktleiderschap in het Belgische supermarktvastgoed landschap gecombineerd met onze daadkracht vormen een stevige basis om de activiteiten van TS33 en de portefeuille van One+ gevoelig uit te breiden.”

Stefan De Bock, CEO Forum Estates: “Deze overeenkomst bevestigt ons streven naar verdere kwalitatieve groei van onze vastgoedportefeuille, maar strookt eveneens met onze visie om sterke kwalitatieve partnerschappen op te bouwen. Door de samenwerking met TS33 kunnen we de instroom van nieuwe kwalitatieve supermarktpanden verder consolideren.”