< Terug naar nieuws

Orange Capital Partners (OCP) verkoopt wijkwinkelcentrum in Rotterdam aan Forum Estates

Het wijkwinkelcentrum ligt aan de Beijerlandselaan en Strijensestraat in Rotterdam. Het winkelcentrum bestaat uit circa 4.375 m² verdeeld over drie supermarkten (Albert Heijn en twee etnische lokale supermarkten) en zes overige winkels, verhuurd aan onder andere Wibra, een juwelier en vishandel.

Casper Vernooij, Partner bij Orange Capital Partners: “Gedurende de vier jaar dat wij dit winkelcentrum in eigendom hebben gehad, is het winkelcentrum altijd volledig verhuurd geweest. Wij feliciteren Forum Estates met deze sterke uitbreiding van hun vastgoedportefeuille.”

Stefan De Bock, CEO Forum Estates: “Dit winkelcentrum sluit bijzonder goed aan bij onze vastgoedportefeuille, met meer dan 70% supermarkt en food convenience huurders. Na de beslissing van de Raad van Bestuur om onze vastgoedportefeuille in Nederland uit te breiden hebben we op een aantal maanden tijd een viertal transacties met supermarktvastgoed kunnen afsluiten. Met deze transactie in Rotterdam hebben we op een korte tijd een goede 25 miljoen euro acquisities afgesloten, en hiermee in Nederland een vliegende start kunnen neerzetten.”.

Willem Demonie, Asset & Legal Manager Forum Estates vult aan: “Dit is intussen onze derde acquisitie in de dichtbevolkte provincie Zuid-Holland.  Ik ben erg tevreden dat we nu ook Rotterdam bij onze snel groeiende portefeuille supermarktvastgoed toe hebben kunnen voegen. Tegelijkertijd is het met zijn ligging in één van de drukste buurten van Rotterdam ook een echt wijkwinkelcentrum, onderdeel van de drukbezochte Winkelboulevard Zuid. Met de Albert Heijn als centrale trekker hebben we opnieuw een topper in huis!”

De verkoper werd op commercieel vlak geadviseerd door CBRE en juridisch geadviseerd door Loyens & Loeff. De koper werd juridisch door Van der Stap Notarissen en Quist Geuze Meijeren, technisch door StructureGroup, commercieel door Duprofa en fivago bijgestaan.

Duprofa zal tevens een intensievere samenwerking aangaan met Forum Estates, waarbij Duprofa zowel als aandeelhouder als beheerder actief bij deze asset betrokken blijft.