< Terug naar nieuws

Nieuwe supermarktacquisitie in Sliedrecht

Forum Estates verwierf op 15 december alle onroerende activa van Volkerstede Vastgoed CV, een Sectie 5 fonds. Het betreft in Sliedrecht vijf aaneengesloten units van het binnenstedelijk winkelcentrum “Op de Kerkbuurt” en in Heeswijk-Dinther een Etos-winkel, filiaal van Ahold-Delhaize. Het wijkwinkelcentrum is goed gelegen, en er is ruime parkeergelegenheid in de directe omgeving.

De huurders in Sliedrecht zijn Jumbo als grootste huurder, en bijpassende conveniencewinkels HEMA, Action, EyeWish en Zorghuis Alblasserwaard. De totale verhuurbare oppervlakte voor beide assets is ongeveer 5.219 m². Het wijkwinkelcentrum in Sliedrecht is uitgerust met een PV-installatie, die mee wordt overgenomen door de koper.

Het is de zesde aankoop in Nederland dit jaar voor Forum Estates via haar dochter Forum Estates NL. De verkoper is het Volkerstede Vastgoedfonds, dat werd geïnitieerd door Sectie 5. Sectie 5 moderniseerde ook de winkelpuien van het winkelcentrum in Sliedrecht, plaatste de PV-installatie en verwelkomde er Action.

Stefan De Bock, CEO Forum Estates: “Andermaal hebben we het vertrouwen gekregen van een in de Nederlandse markt gerenommeerde verkopende partij. Met deze aankoop investeert Forum Estates onmiddellijk een deel van de opbrengsten van de recente kapitaalsverhoging. We hebben trouwens nog ambitieuze plannen om verder te groeien als BeNeLux supermarktvastgoedfonds!”.

Willem Demonie, Asset Manager en Director NL Forum Estates: “Prettig dat we enkele bekende gezichten zoals Jumbo en Action die we reeds in ons Belgische huurdersbestand hebben nu ook mogen toevoegen aan onze Nederlandse huurderslijst. Dit winkelcentrum  past bijzonder goed bij het DNA van Forum Estates: een supermarkt en convenience retail in het kloppend hart van gemeentes en steden.”.

15 december 2021