< Terug naar nieuws

Forum Estates tankt 30 miljoen euro bij voor expansie in de BeNeLux

Forum Estates Holding BV rondde zojuist bij notarissen Ghesquière, De Brabandere en Degryse de 15e kapitaalsverhoging succesvol af. Er werd 30 miljoen euro onderschreven deels in aandelen, deels met een achtergestelde lening. Het kapitaal werd in samenwerking met Bank Degroof Petercam opgehaald bij Vlaamse family offices en Belgische institutionelen. Een groot aantal bestaande aandeelhouders tekende ook opnieuw in.

Deze kapitaalsverhoging dient vooral om de expansie in België, Nederland en Luxemburg te ondersteunen. Hierdoor bevestigt Forum Estates haar duidelijke ambitie om het eerste BeNeLux supermarktvastgoedfonds te worden. Forum Estates identificeerde intussen een aantal interessante supermarktvastgoed prospects in België en Nederland. De due diligences en onderhandelingen zijn hiervoor volop bezig. Het is voorzien dat deze prospects in de loop van de maand december en januari aangekocht worden.

CFO Elke Krols: “Supermarktvastgoed is intussen bij investeerders een erg populair investeringsproduct geworden. Het vertrouwen van het groot aantal nieuwe aandeelhouders in onze investeringsstrategie toont aan dat supermarktvastgoed een gegeerde en stabiele belegging is geworden. Langdurige huurcontracten, sterke en innovatieve supermarktconcepten, betaalbare huurprijzen en goede liggingen garanderen voor Forum Estates stabiele toekomstige cashflows. Dit verklaart, naast het track record van Forum Estates, het succes van deze kapitaalsverhoging.”.

CEO Stefan De Bock: “Eind dit jaar zullen we intussen al 50 miljoen euro supermarktvastgoed in Nederland, naast 10 miljoen euro in Luxemburg, in portefeuille hebben. Ik ben verheugd dat we met deze kapitaalsverhoging onze groei in de BeNeLux zullen kunnen versnellen. De opbrengst van deze kapitaalsverhoging laat ons toe onze portefeuille duurzaam en kwalitatief te laten groeien. Hierdoor versterken we opnieuw onze leidende positie als supermarktvastgoedverhuurder in de BeNeLux. Zo creëren we bovendien voor onze aandeelhouders een mooie meerwaarde met een groeiende, sterke én geografische gediversifieerde portefeuille.”.

10 december 2021