< Terug naar nieuws

Forum Estates koopt Wijkwinkelcentrum in Breda

Winkelcentrum Tuinzigt is een convenience wijkwinkelcentrum, centraal gelegen in woonwijk Tuinzigt ten westen van de singel van Breda. Het centrum dat supermarktketen Jumbo als belangrijkste huurder heeft, heeft vooral de wijken Tuinzigt en Westerpark als verzorgingsgebied. Hier wonen ongeveer 37.000 mensen binnen een straal van twee kilometer. Het verzorgingsgebied wordt in de komende jaren ook uitgebreid door de bouw van woningen op de voormalige Nibb-it fabriek, aan de rand van de wijk Tuinzigt. De boven het winkelcentrum gelegen woningen zijn niet inbegrepen in de acquisitie.

Het winkelcentrum is verhuurd aan een combinatie van landelijke ketens en lokale retailers waaronder Jumbo, Etos, BENU Apotheken, Readshop, Riccio Kappers, Wibra, New York Pizza, Bakkerij Kottier, Slagerij Tuinzigt, een schoenmaker en enkele horecagelegenheden. In 2021 breidde Jumbo uit door de naastgelegen winkelruimte toe te voegen aan de supermarkt. Hiermee wordt deze ruim 2.000 vierkante meter, wat toelaat het assortiment uit te breiden en de zichtbaarheid aan de buitenzijde te verhogen.

Koper is Forum Estates NL, de Nederlandse dochter van Forum Estates die hiermee al zijn zevende acquisitie dit jaar doet en hiermee verder timmert aan zijn weg als Benelux supermarkt vastgoedfonds.

Verkoper is het fonds Tuinzigt CV, dat in 2017 werd geïnitieerd door Nova Capital. Nova Capital heeft de voorbije jaren samen met de door haar aangestelde beheerder MVGM druk gewerkt aan de verbetering van de huurdersmix en diverse technische zaken.

Stefan De Bock, CEO Forum Estates: “Met deze ondertussen zevende acquisitie in Nederland brengen we het gewicht van onze Nederlandse portefeuille boven de 10 procent in onze totale Benelux-portefeuille. De wisselwerking met de verkoper was trouwens ook bijzonder efficiënt en prettig. Met deze transactie beklemtoont Forum Estates opnieuw haar vermogen om snel te schakelen en toegevoegde waarde te kunnen bieden in transacties.”.

Willem Demonie, Asset & Legal Manager Forum Estates: Dit boodschappencentrum is op de maat van Forum Estates geschreven qua mix, opzet en ligging. Wij geloven in de kracht van de winkels die dagelijkse zaken zoals voeding leveren en diensten zoals persoonlijke verzorging bieden. Het sterke supermarktconcept Jumbo als hoofdrolspeler en met goede bakkers, slagers, horeca, kappers e.d. als ‘compagnons de route’ bewijzen dit. Bovendien is de ligging erg goed midden in een grote wijk met publiek parkeren rondom.”.

16 december 2021