< Terug naar nieuws

Forum Estates doet eerste acquisitie in Luxemburg!

Forum Estates besliste deze zomer om haar internationale expansie verder te zetten door van het Groothertogdom Luxemburg haar derde thuismarkt te maken. De sterke koopkracht van de inwoners, de groeiende bevolking, en de langdurige huurcontracten voor supermarkten maken deze markt voor Forum Estates aantrekkelijk. Hiervoor werd eerder de vennootschap Forum Estates LUX NV, 100% dochter van Forum Estates Holding, voor toekomstige acquisities opgericht.

Op 20 oktober 2021 werd door Forum Estates LUX NV, een binnenstedelijk gelegen winkelcentrum in Diekirch aangekocht. Verkoper is Retail South S.à.r.l., een dochtervennootschap van de Nextensa groep -Bedrijfscombinatie Leasinvest Real Estate en Extensa – aan Forum Estates Lux NV. De belangrijkste huurder is de Franse supermarktketen Match die er ook zijn bekende bakkerij-en foodserviceformule ‘Les délices de mon moulin’ heeft gevestigd. Enkele lokale convenience retailers zijn de overige winkelformules.

Het winkelcentrum meet ongeveer 3.300 m² GLA en beschikt over een 180-tal ondergrondse parkeerplaatsen die gemakkelijk toegankelijk zijn. De winkels maken deel uit van een in 1994 gebouwd complex met een 100-tal woongelegenheden.

Stefan De Bock, CEO Forum Estates: “Ik ben verheugd dat Forum Estates zich, na eerdere acquisities in Nederland en deze acquisitie in Diekirch, nu écht een Benelux-supermarktvastgoedfonds kan noemen. Met deze acquisitie zetten we voet aan grond in Luxemburg voor verdere groei. We focussen telkens op investeringen in goed gelegen supermarkten, dicht bij locaties waar mensen wonen en werken. De ligging van deze goed toegankelijke locatie midden in het centrum van Diekirch sluit goed aan bij onze investeringsstrategie. .”.

Willem Demonie, Asset & Legal Manager Forum Estates: “Match is een stevige supermarktformule in Luxemburg, en is één van de marktleiders. Match, deel van de Franse Cora groep, is reeds één van onze huurders in onze Belgische portefeuille. We heten Match Luxembourg dan ook van harte welkom bij onze snel groeiende supermarktvastgoedportefeuille!”.

20 oktober 2021