< Terug naar nieuws

Forum Estates breidt uit naar het Groothertogdom Luxemburg!

Vandaag werd Forum Estates LUX NV, een 100% dochter van Forum Estates Holding BV, opgericht. Recent besliste de Raad van Bestuur de supermarktvastgoedportefeuille naar het Groothertogdom Luxemburg uit te breiden. Deze vennootschap zal dienen om de Luxemburgse activiteiten in onder te brengen.

Het Luxemburgse supermarktenlandschap is gekend als een sterk geconsolideerde, maar ook erg stabiele markt. De markt van het Luxemburgse supermarktvastgoed kenmerkt zich door lange, onopzegbare, huurcontracten van minimaal 10 à 20 jaar. De grote koopkracht van de Luxemburgse inwoners, en het grensoverschrijdend winkelverkeer vanuit de buurlanden maken de Luxemburgse voedingsmarkt bijzonder attractief voor de lokale spelers, zoals Cactus, Match en Delhaize. Deze factoren bieden zo voor Forum Estates de nodige groeiperspectieven én een grotere geografische en huurdersrisico spreiding.

Door de uitbreiding naar het Groothertogdom Luxemburg versterkt Forum Estates opnieuw haar positie als leidend supermarktvastgoedfonds in België. CEO Stefan De Bock is ambitieus: “We hebben de bedoeling om van Forum Estates het eerste supermarktvastgoedfonds in de BeNeLux te maken. Na een intrede in Nederland eerder dit jaar, starten we nu in het Groothertogdom Luxemburg. Tegen eind dit jaar beogen we nog een grote transactie in Luxemburg te verrichten.”.

26 augustus 2021