< Terug naar nieuws

Forum Estates breidt portefeuille fors uit met negen supermarkten

Tijdens de voorbije zomer heeft Forum Estates het vastgoed verworven van zes supermarkten in België en drie in Nederland.

In België werden vijf Carrefour Markets en een Jumbo aangekocht. De vijf goed gelegen standalone buurtsupermarkten van Carrefour bevinden zich in het centrum van of op een invalsweg naar Vorselaar, Lille, Leopoldsburg, Drongen en Sleidinge. Ze variëren qua grootte tussen 1.060 m² en 2.300 m² en beschikken elk over een eigen ruim parkeerterrein. De Jumbo betreft een nieuwbouw supermarkt te Stekene waarvan de opening voorzien is voor midden oktober 2022. De supermarkt heeft een winkeloppervlakte van 1.800 m² en beschikt tevens over een ruime parking.

Carrefour Drongen
Carrefour Drongen

In Nederland werd de vennootschap Silvast Beheer B.V. overgenomen. Deze vennootschap is eigenaar van drie supermarkten en een aanpalende winkel: een Jumbo (2.000 m²) in Oost-Souburg met eigen parkeerplaatsen, een Jan Linders (1.800 m²) in Lent en een Lidl (1.400 m²) met aanpalend een Kadoland in Eindhoven.

Jumbo Oost-Souburg
Jumbo Oost-Souburg

Stefan De Bock, CEO: “Ik ben bijzonder tevreden dat we door deze transacties opnieuw het DNA van Forum Estates als solide investeerder in supermarktenvastgoed in de Benelux versterken. De recente gebeurtenissen bewijzen meer dan ooit dat onze partners (supermarktketens zoals Jumbo, Lidl en Carrefour) crisis- en inflatiebestendig zijn, en hierdoor een verzekerde huurstroom blijven garanderen.” 

Elke Krols, CFO: “Met deze acquisities wordt nogmaals onze expertise in share deals bevestigd. Onze interne knowhow wordt aangevuld met een pool van externe adviseurs die goed op ons zijn ingespeeld. Hierdoor kunnen we snel en proactief schakelen in de actieve vastgoedmarkt van supermarkten.”

Willem Demonie, Operations & Investment Manager: “Met deze nieuwe assets in onze portefeuille blijven we verder bouwen aan een geografische spreiding over verschillende provincies in de Benelux. We zijn intussen gegroeid tot de meest actieve supermarktvastgoedspeler in België, Nederland én Luxemburg.”

7 oktober 2022