< Terug naar nieuws

Extra Proxy Delhaize en Basic Fit bij snel groeiende vastgoedportefeuille

Naast de recente kapitaalsverhoging werden deze avond twee goed gelegen panden ingebracht bij in ruil voor aandelen van Forum Estates en een achtergestelde lening. Het vastgoed van de Proxy Delhaize in Sijsele (foto) en de Basic Fit in Mechelen werden hierdoor verworven.

De Proxy Delhaize, gelegen in de Dorpstraat 175 in Sijsele, is recent verbouwd en geopend. Deze buurtsupermarkt is 1264m² groot, heeft 40 parkings en is ideaal gelegen langs een invalsweg, vlakbij oa de Lidl en enkele lokale zaken. De Delhaize groep huurt dit pand met een handelshuurcontract tot 2042. Dit is intussen de zesde Delhaize en de 93e supermarkt in de snel groeiende portefeuille van buurtsupermarkten vastgoed.

Deze acquisitie past in de investeringsstrategie van Forum Estates waar enkel in supermarkt- en ander E-commerce resistent vastgoed geïnvesteerd wordt. Dit type buurtsupermarkten kent de laatste jaren een sterke groei, en beantwoordt aan de behoeftes van de hedendaagse consument die kwalitatief, prijsbewust, in de buurt en efficiënt wil kunnen winkelen. De ‘Proxy Delhaize’ buurtwinkelformule speelt met haar aanbod van dagverse producten, late openingstijden én zondagsopeningen hier op in. Met de toevoeging van deze Proxy Delhaize winkel versterkt Forum Estates haar leidende positie als vastgoedinvesteerder voor buurtsupermarkten in België

Daarnaast werd ook het vastgoed van een vestiging van Basic Fit in Mechelen verworven. Deze Basic Fit van 1387m² met 20 overdekte parkings, is perfect gelegen aan de Zwartzustervest 22 in Mechelen. Dit is intussen de vierde Basic Fit vestiging van Forum Estates, verhuurd aan Basic Fit België. De fitness sector is een groeiende en e-commerce resistente sector. We verwachten dat deze sector zich na de pandemie opnieuw volledig zal herstellen.

Door beide transacties voegt Forum Estates ongeveer 270 000 euro recurrente huurinkomsten toe aan haar jaarlijks huurincasso dat nu bijna 20 miljoen euro per jaar bedraagt.

21 december 2020