< Terug naar nieuws

Extra Hubo in Herk-de-Stad aan portefeuille toegevoegd

Deze ochtend werd de akte verleden voor de aankoop van een nieuwbouwpand, verhuurd aan de uitbatende vennootschap M.K.M. onder het enseigne Hubo. Deze winkel werd een aantal weken geleden succesvol geopend.

Het pand is gelegen aan de Steenweg 87 in Herk-de-Stad, en heeft een binnenoppervlakte van 1933m². Daarnaast is er een overdekte buitenopslag van 469m², met 70 parkings. Het handelshuurcontract werd voor 27 jaar afgesloten, tot 2047, en voegt ongeveer 200 000 euro per jaar aan het jaarlijkse huurincasso van Forum Estates dat nu meer dan 19 miljoen euro per jaar bedraagt.

Naast supermarkten, investeert Forum Estates ook in panden verhuurd aan doe-het-zelfzaken. Forum Estates heeft intussen een zestal Hubo vestigingen in de vastgoedportefeuille, en bovendien een aantal langdurige handelshuurcontracten met Gamma, Brico en Mr. Bricolage.

CEO Stefan De Bock is tevreden met deze deal: “Dit is een mooie afsluiter van een bewogen, maar voor ons erg goed jaar. Na de aankoop van een tiental supermarkten en een paar strategische desinvesteringen, hebben we nu een bijkomende doe-het-zelfzaak in portefeuille. We zijn de doe-het-zelf sector erg genegen, want die heeft het voorbije jaar getoond niet enkel e-commerce maar ook bijzonder pandemieresistent te zijn!’.

18 december 2020