< Terug naar nieuws

Eerste Carrefour Market in vastgoedportefeuille!

Deze namiddag werd de grond voor de bouw van een Carrefour Market in Laakdal (Vorst) aangekocht. Op deze grond wordt een nieuwbouw retailruimte van 1000m² met een 50-tal parkeerplaatsen gebouwd. Dit project wordt in eigen beheer ontwikkeld.

Het architecten bureau Tecro & Krea tekende hiervoor een eigentijds ontwerp met een moderne luifel en veel glaswerk, dat goed in het dorpsstraatbeeld van Vorst-Laakdal past. De bouwwerkzaamheden starten half augustus en worden verricht door Industriebouw Verelst. De oplevering van het project aan Carrefour is gepland voor begin februari 2017. Carrefour Belgium tekende hiervoor een 27-jarig huurcontract met Ulvenhout Retail Invest Fund. Dit is de eerste Carrefour Market die het fonds in portefeuille neemt. Daarnaast verhuurt Ulvenhout Retail Invest Fund nog 26 andere buurtsupermarkten aan Carrefour Express, Carrefour Easy, Proxy Delhaize en Spar.

Deze supermarkt is ideaal gelegen in het centrum van het dorp, op het kruispunt van 2 belangrijke invalswegen. Ook een deel van het woon-werk verkeer van het Europese distributiecentrum van Nike passeert langs dit kruispunt, wat de locatie van dit winkelpunt bijzonder interessant maakt.

De acquisitie van deze projectgrond voor de bouw van een buurtsupermarkt kadert in de expansiestrategie van Ulvenhout Retail Invest Fund, waar enkel geïnvesteerd wordt in E-commerce resistent vastgoed. Uit onderzoek blijkt dat het business model van buurtsupermarkten erg E-commerce resistent is. Supermarktketens halen gemiddeld minder dan 2 procent van hun inkomsten uit E-commerce. Bovendien blijkt uit onderzoek dat het merendeel van de huidige consument voor de dagdagelijkse aankopen wil blijven shoppen in een ‘echte winkel’, waar elementen zoals ‘convenience’ (brede openingsuren, makkelijk toegankelijk en overzichtelijk gamma),  ‘experience’ (gezellig winkelen in een marktomgeving, koffiecorner, een in-house bakkerij, slagerij of traiteurdienst) en ‘authenticiteit’ (verse en lokale producten in een’versmarkt’-kader) belangrijk zijn. Retailers zoals Carrefour, Delhaize en Spar spelen hier met hun nieuwe buurtwinkelformules handig op in.

Voor meer informatie over deze transactie, of over Ulvenhout Retail Invest Fund, contacteer ons hier.