< Terug naar nieuws

Eerste BIO-planet in vastgoedportefeuille

Vandaag werd een eerste BIO-planet aan de groeiende portefeuille supermarktenvastgoed toegevoegd. Deze winkel is goed gelegen aan de Sint-Pieterskaai 53 in Brugge, vlakbij de Fun, de Gamma, en Retailpark Veemarkt (Colruyt, Aldi, Leenbakker en Bristol), op een terrein van 2400m².

Deze BIO-planet heeft een winkeloppervlakte van ongeveer 1000m² met een brede en zichtbare gevel van 25m. Er zijn een 55-tal parkeerplaatsen.

Biologische voedingsmiddelen worden steeds populairder bij de Belgische consumenten. Vorig jaar gaven de Belgische gezinnen 586 miljoen euro uit aan biologische producten. Dat is een toename van 12 procent in een jaar tijd, en ruim dubbel zoveel als in 2008. Bio wint gestaag marktaandeel op de levensmiddelenmarkt. Het segment groeit al jarenlang veel sneller dan dat van de niet-biologische producten. De totale levensmiddelenmarkt zag vorig jaar een groei met maar 1,9 procent. 

‘Het klopt dat er de afgelopen jaren veel meer interesse is voor bio’, zegt Jo Ghilain van BIO-Planet, een dochterbedrijf van Colruyt waar uitsluitend biologische producten verkocht worden, in de Standaard van 7 juli ll. ‘Wij hebben het aantal winkels in twee jaar tijd verdubbeld van 12 naar 25. En we zijn van plan om er jaarlijks drie te openen. In België is er ruimte voor een zestigtal Bioplanets.’

De aankoop van het vastgoed van deze  BIO-planet past dan ook bijzonder goed bij de E-commerce resistente investeringsstrategie van Ulvenhout Retail Invest Fund. Door deze aankoop versterkt het fonds haar positie als een van de grootste privé vastgoedfondsen in België die beleggen in buurtsupermarktenvastgoed. Het fonds genereert jaarlijks meer dan 8 miljoen euro huurinkomsten.

Voor meer informatie over deze transactie, of over Ulvenhout Retail Invest Fund, contacteer ons hier.