< Terug naar nieuws

Drie extra Proxy Delhaize winkels in portefeuille

Op de Markt in Ronse (zie foto) werd een retailruimte van 820m² aangekocht. Dit nieuwbouwproject wordt verhuurd aan de Delhaize Groep om er een Proxy Delhaize te exploiteren. De opening van de Delhaize en oplevering aan Forum Estates zijn voorzien voor dit najaar. 

Daarnaast wordt er hard gewerkt aan de optimalisatie van de bestaande vastgoedportefeuille. In centrum Luik werd een winkelruimte, die eerder verhuurd was aan Zeeman, verhuurd aan de Delhaize Groep. De opening van de winkel is voorzien voor het najaar van 2020. Bovendien werd een bestaande, maar zelfstandige, Spar winkel in Hechtel-Eksel nu rechtstreeks verhuurd aan de Delhaize Groep die er sinds het voorjaar een Proxy Delhaize opende.

Deze drie panden worden met een langdurig handelshuurcontract verhuurd aan de Delhaize Groep en passen volledig in de investeringsstrategie van Forum Estates. Hierdoor optimaliseert en valorisereert Forum Estates de bestaande vastgoedportefeuille.

Deze acquisitie en transformatie past in de investeringsstrategie van Forum Estates waar enkel in supermarkt- en ander E-commerce resistent vastgoed geïnvesteerd wordt. Dit type buurtsupermarkten kent de laatste jaren een sterke groei, en beantwoordt aan de behoeftes van de hedendaagse consument die kwalitatief, prijsbewust, in de buurt en efficiënt wil kunnen winkelen. De ‘Proxy Delhaize’ buurtwinkelformule speelt met haar aanbod van dagverse producten, late openingstijden én zondagsopeningen hier op in. Met de toevoeging van drie Proxy Delhaize winkels versterkt Forum Estates haar leidende positie als vastgoedinvesteerder voor buurtsupermarkten in Belgë.