< Terug naar nieuws

Carrefour Market Mestdagh in Ghlin gekocht van Equilis!

Zoals eerder gemeld in het bericht van 31 maart 2020, kon Forum Estates uit eerste hand van ontwikkelaar ‘Equilis’ vijf nieuwbouw supermarkten uitgebaat onder het enseigne ‘Carrefour Market by Mestdagh’ aankopen. Deze supermarkten liggen in Ghilengien, Chaumont, Amercoeur (Luik) en Leuze en werden eind maart 2020 aangekocht. Vandaag werd de vijfde winkel in Ghlin (Mons) opgeleverd en aangekocht.

De supermarkt is een volledig verbouwde ex-Intermarché supermarkt van 2 000m², en is goed gelegen aan de Avenue de la Libération 15 in Ghlin, Mons. De nieuwe Carrefour Market Mestdagh locatie is een delocalisatie van een bestaande supermarkt van dit enseigne die door het succes te klein behuisd werd. De supermarkt werd ingericht volgens het nieuwste Carrefour Market concept, met een aantrekkelijke winkelbeleving en een grote versafdeling. Bovendien heeft ze een unieke locatie in haar verzorgingsgebied.

Deze supermarkt is intussen de 7e ‘Carrefour Market by Mestdagh’ in de snel groeiende supermarktportefeuille. CEO Stefan De Bock: “Door deze transactie stijgt het gewicht van de succesvolle Waalse supermarktgroep ‘Groupe Mestdagh’ naar bijna 8% van het totale huurvolume, en neemt ze hiermee bij Forum Estates de vierde plaats in, na Carrefour Belgium, Spar Colruyt en Hubo, en net voor Lidl. Door deze acquisitie versterkt Forum Estates opnieuw haar leidende positie van investeerder in het vastgoed van buurtsupermarkten in België.”

30 juni 2021