< Terug naar nieuws

Bijkomende acquisitie in Waregem: Carrefour Hyper, Lunch Garden en Quick

Deze namiddag werd het vastgoed van de Carrefour Hyper, Lunch Garden en Quick in Waregem (Sint-Eloois-Vijve) aangekocht. Door deze acquisitie versterkt Ulvenhout Retail Invest Fund opnieuw haar E-commerce resistente portefeuille met drie sterke enseignes.

Deze enseignes passen bijzonder goed bij de pijlers ‘Food’ en ‘Leisure’ van de E-commerce resistente investeringsstrategie van het fonds. De strategische ligging van dit retailpark, de koopkrachtige bevolking in de omgeving en de sterke enseignes, met een aantal grote trekkers zoals Carrefour, Brico, C&A, Quick en Lunchgarden genereren een groot aantal dagelijkse bezoekers.

URIF kocht het vastgoed (10 000m²) van de Carrefour Hyper, met inpandige winkels (Tui, Leonidas, …), de Lunch Garden en de grond waar de Quick haar gebouw in erfpacht op gebouwd heeft. 

Door deze transactie versterkt Ulvenhout Retail Invest Fund haar positie als investeerder in supermarktenvastgoed. De enseignes ‘Quick’ en ‘Lunch Garden’ versterken de strategische investeringspijler ‘Leisure’. De huurcontracten zijn telkens met het moederhuis afgesloten, en genereren bijkomende jaarlijkse huurinkomsten van ongeveer 700 000 euro. 

Carrefour Belgium werkt intussen hard en succesvol om de hypermarkten een nieuw élan te geven. Hiervoor zet ze vooral in door de klant en haar beleving centraal te stellen. Boetieks binnen de hypermarkt, verse vis- en sushistanden, een gezellige corner met boeken en een uitgebreide traiteurafdeling helpen mee om de klantenbeleving te faciliteren. Voor de haastige consument is er een E-drive waar via het internet bestelde goederen afgehaald kunnen worden. De hedendaagse consument eet ook steeds meer buitenshuis. Quick en Lunch Garden spelen hier op in, en zetten de laatste jaren een sterk groeipad neer.  

Deze transactie werd begeleid door Cushman & Wakefield en gefinancierd door ING.

Voor meer informatie over deze acquisitie, of investeren in Ulvenhout Retail Invest Fund, contacteer ons hier.