< Terug naar nieuws

Belangrijke nieuwe acquisitie: retailpark in Jumet, vlakbij de luchthaven van Charleroi aangekocht

Deze ochtend werd er een goedgelegen en aantrekkelijk retailpark aangekocht. Dit park bevat o.a. E-commerce resistente enseignes zoals Match, Lunchgarden, Traffic en Quick als belangrijke trekkers.

Door deze acquisitie verhoogt Forum Estates NV, het vroegere Ulvenhout Retail Invest Fund CVA, haar jaarlijkse recurrente huurinkomsten met 1.3 miljoen euro tot bijna 12 mijoen euro. Belangrijkste huurder op deze site, die ongeveer de helft van de huurinkomsten genereert, is een flagshipstore ‘Food and More’ van Match, een enseigne uit de Franse Cora groep. Daarnaast bevindt er zich ook een Quick, Lunchgarden, Traffic, Jardiland, Troc, en een paar lokale enseignes en diensten op deze site. 

Deze site is perfect gelegen, vlakbij een afrit van de autostrade en de draaischijf van het openbaar vervoer van Charleroi, in de buurt van de luchthaven Gosselies. Het terrein bedraagt 10ha, en heeft zo’n 20 000m² winkels. Forum Estates gelooft sterk in deze snel groeiende omgeving, mede veroorzaakt door de economische dynamiek die de nabije luchthaven genereert. Bovendien zijn de enseignes E-commerce resistent en heeft het retailpark een goede retail mix van food en leisure, naast de grote supermarkttrekker ‘Food and More’ van Match.

Met deze acquisitie vergroot Forum Estates opnieuw haar portefeuille van E-commerce resistent vastgoed, en bouwt zo verder aan een fonds dat belegt in supermarkten en ander E-commerce resistent vastgoed.

Deze acquisitie werd begeleid door Cushman & Wakefield.

Voor meer informatie over deze transactie, of over Forum Estates NV, contacteer ons hier.