< Terug naar nieuws

Acquisitie van wijkwinkelcentrum in Spijkenisse

Forum Estates bereikt een nieuwe mijlpaal met haar eerste share deal in Nederland. Forum Estates Holding verwierf namelijk de aandelen van Winkelcentrum Maaswijk te Spijkenisse B.V., eigenaar van een volledig verhuurd wijkwinkelcentrum in Spijkenisse. De grootste huurders zijn Jumbo en Lidl, aangevuld met een versstraat en convenience stores.

Winkelcentrum Maaswijk opende haar deuren op 24 april 1996 en is daarmee al ruim 20 jaar een gevestigde waarde voor de gelijknamige wijk. Het pand ligt in Spijkenisse, net onder Rotterdam. Het telt 27 verhuurbare units, verdeeld over ongeveer 7.100 m².

Het winkelcentrum is 100% verhuurd. De gemiddelde resterende looptijd van alle huurcontracten bedraagt 5,5 jaar. De jaarlijkse huur bedraagt ongeveer 1,5 miljoen euro. Jumbo en Lidl zijn de grootste huurders, aangevuld met een versstraat (bakker, slager, kaaswinkel,…) en convenience stores (Kruidvat, fietsenwinkel, bloemenwinkel,…). Daarnaast zijn er ook een apotheek en een medisch centrum met huisarts en fysiotherapeut te vinden.

Het winkelcentrum is gemakkelijk bereikbaar met de fiets, het openbaar vervoer en de wagen. Bus 84 heeft er een gelijknamige halte en biedt een vlotte verbinding met het Spijkenisse Metro Centrum. Er werd ruim voldoende plaats voorzien om fietsen vlak naast het winkelcentrum te stallen en bezoekers hun wagen ook gratis parkeren rondom de site. Daarnaast werden diverse parkeerplaatsen voor mensen met een beperking voorzien.

Forum Estates Holding heeft alle aandelen verworven van de vennootschap “Winkelcentrum Maaswijk te Spijkenisse B.V.”. Voor de financiering werd samengewerkt met Belfius Bank. In het kader van de due diligence heeft Forum Estates zich laten adviseren door Stibbe (juridisch), SGS (technisch) en Deloitte (fiscaal & financieel).

Stefan De Bock, CEO Forum Estates: “Dit winkelcentrum past bijzonder goed in onze portefeuille: een winkelcentrum dat supermarkten, convenience retail en vershandel combineert om de bezoekers een volledig gamma aan kwalitatieve producten aan te bieden. We zijn verheugd om onze banden met bestaande huurders als Jumbo en Lidl te versterken, en ook een groot aantal nieuwe huurders aan ons klantenbestand te mogen toevoegen.”

1 april 2022