< Terug naar nieuws

Acquisitie van drie nieuwe supermarkten

Forum Estates maakt de acquisitie bekend van drie nieuwe supermarkten, waarvan er twee in België gevestigd zijn (Deurne en Zelzate) en een in Nederland (Waspik). Het gaat steeds over langlopende huurcontracten aan Jumbo en Plus, met een jaarlijkse huuropbrengst van 0,7 miljoen euro.

De eerste supermarkt is gevestigd in Deurne (Groot-Antwerpen) en werd verworven door Forum Estates NV via een asset deal. De volledig vernieuwde Jumbo (in 2020) heeft een oppervlakte van +/- 1.200 m² en voor de winkel bevinden zich een 40-tal publieke parkeerplaatsen.

De tweede supermarkt maakt onderdeel uit van een nieuwbouwproject in Zelzate (Oost-Vlaanderen), heeft een oppervlakte van +/- 1.800 m² en een parking van 80 parkeerplaatsen (in eigendom). De supermarkt zal worden uitgebaat door Jumbo en zal binnenkort haar deuren openen. Het onroerend goed werd verworven van een lokale ontwikkelaar door Forum Estates NV via een asset deal.

De derde supermarkt bevindt zich in Waspik (Nederland) en heeft een oppervlakte van +/- 1.000 m² en een parking van 70 parkeerplaatsen (in eigendom). Deze wordt verhuurd aan Plus. De supermarkt maakt deel uit van een asset deal en werd verworven door Forum Estates NL II B.V..

Stefan De Bock, CEO Forum Estates: “Deze drie supermarkten passen bijzonder goed in de uitbreiding van onze portefeuille en binnen ons plan om te werken met langlopende huurcontracten in zowel België als Nederland. Bovendien bevestigen Jumbo en Plus opnieuw hun vertrouwen in Forum Estates.”

14 april 2022