< Terug naar nieuws

16de kapitaalverhoging succesvol afgerond

Forum Estates Holding BV rondde vandaag bij notarissen Ghesquière, De Brabandere en Degryse de 16e kapitaalverhoging succesvol af. Bij bestaande en nieuwe aandeelhouders werd er ongeveer 7 miljoen euro opgehaald, deels in kapitaal, deels met een achtergestelde lening. Forum Estates Holding BV is de holding boven Forum Estates NV en heeft sinds december 2019 het GVBF statuut.

Deze kapitaalverhoging dient enerzijds om eerder aangekochte supermarkten zoals o.a. Carrefour Drongen, Carrefour Sleidinge en Jan Linders te Lent, in Nederland, te financieren en anderzijds om de schuldgraad te verlagen om zodoende de balans verder te verstevigen in tijden van grote marktvolatiliteit, verslechterende macro‐economische vooruitzichten en stijgende rentevoeten. Deze kapitaalverhoging verhoogt de liquiditeitspositie van de Vennootschap en stelt haar in staat om snel in te kunnen spelen op investeringsopportuniteiten.

De vastgoedportefeuille van Forum Estates is gedurende 2022 met ongeveer 20% gestegen en heeft op vandaag een waarde van 480 miljoen euro waarvan 75% geïnvesteerd is in Supermarket Real Estate.

CEO Stefan De Bock: “Deze kapitaalverhoging is een bevestiging van het vertrouwen dat zowel de bestaande aandeelhouders als de nieuwe aandeelhouders hebben in het veilig en stabiel beleggingsproduct dat Forum Estates in de markt plaatst en beheert.”

1 december 2022