< Terug naar nieuws

14e kapitaalsverhoging voor verdere internationale expansie succesvol afgerond!

Forum Estates Holding BV rondde zojuist bij notarissen Ghesquière, De Brabandere en Degryse de 14e kapitaalsverhoging succesvol af. Er werd 10 miljoen euro opgehaald deels in kapitaal, deels met een achtergestelde lening. Het kapitaal werd in samenwerking met KBC Securities vooral opgehaald bij Vlaamse family offices. Forum Estates Holding BV is de holding boven Forum Estates NV en Forum Estates NL. Forum Estates NV heeft in december 2019 het GVBF statuut verworven en omvat vooral het Belgische vastgoed.

Deze kapitaalsverhoging dient vooral om de expansie in Nederland en Luxemburg te ondersteunen. Recent besliste de” Raad van Bestuur de activiteiten van Forum Estates ook naar Luxemburg uit te breiden. Hierdoor bevestigt Forum Estates haar ambitie om het eerste BeNeLux supermarktvastgoedfonds te worden. Forum Estates identificeerde intussen een aantal interessante supermarktvastgoed prospects in Nederland en Luxemburg. De due diligences en onderhandelingen zijn hiervoor volop bezig. Het is voorzien dat deze prospects in de loop van de maand augustus en september aangekocht worden.

CFO Elke Krols: “Supermarktvastgoed is intussen bij investeerders een erg populair investeringsproduct geworden. Stabiele huurders, betaalbare huurprijzen, een groeiende consumentenmarkt met positieve trends en onderliggende sterke demografische fundamentals garanderen stabiele toekomstige cashflows. Ons goed track record en deze tendensen verklaren de interesse van een groot aantal family offices in ons investeringsproduct.”.

CEO Stefan De Bock: “Ik ben verheugd dat we naast een aantal institutionele investeerders bij de vorige kapitaalsverhoging nu ook een aantal family offices als aandeelhouders bij Forum Estates kunnen verwelkomen. Supermarktvastgoed heeft nu meer dan ooit de connotatie van ‘veilige haven’ gekregen. Zo positioneren we ons duidelijk naast de vastgoedbeleggingen in de woonzorg, logistiek en studentenhuisvesting.’

28 juli 2021