< Terug naar nieuws

13e kapitaalsverhoging succesvol afgerond

Forum Estates Holding BV rondde zojuist bij notarissen Ghesquière, De Brabandere en Degryse de 13e kapitaalsverhoging succesvol af. Er werd 15 miljoen euro opgehaald bij een aantal bestaande en nieuwe aandeelhouders, deels in kapitaal, deels met een achtergestelde lening. Forum Estates Holding BV is de holding boven Forum Estates NV. Forum Estates NV heeft in december 2019 het GVBF statuut verworven.

Deze kapitaalsverhoging dient om de expansie in Nederland te ondersteunen. Vorige maand werd het licht hiervoor door de Raad van Bestuur op groen gezet, en werd Forum Estates NL B.V., een 100% dochter van Forum Estates Holding BV, opgericht. Het Nederlandse supermarktenlandschap is gekend als een sterk geconsolideerde, maar ook erg stabiele markt. Deze markt biedt voor Forum Estates de nodige groeiperspectieven én een grotere geografische en huurdersrisico spreiding. Forum Estates identificeerde intussen een aantal interessante supermarkt prospects in Nederland. De due diligences en onderhandelingen zijn hiervoor volop bezig. Het is voorzien dat deze prospects in de loop van de maand mei en juni aangekocht worden.

Forum Estates heeft de ambitie om het eerste BeNeLux supermarktenvastgoedfonds te worden. De stevige basis in België en de verdere geplande expansie in Nederland zullen deze ambitie ondersteunen. Hiervoor worden er bij institutionele investeerders en family offices nog een aantal kapitaalsrondes verricht. Supermarktvastgoed is intussen bij investeerders een erg populair investeringsproduct geworden. Stabiele huurders, betaalbare huurprijzen, een groeiende consumentenmarkt met positieve trends en onderliggende demografische fundamentals en het complexe vergunningstraject garanderen stabiele toekomstige cashflows.

CEO Stefan De Bock reageert tevreden: “Door deze kapitaalsverhoging bewijst Forum Estates opnieuw een degelijk en stabiel beleggingsproduct op de markt te kunnen plaatsen en beheren. 2020 was voor ons een goed jaar, en 2021 is ook positief ingezet. Het doet me plezier dat supermarktvastgoed nu ook de connotatie van ‘veilige haven’ heeft gekregen. Zo nemen we plaats naast de vastgoedbeleggingen in de woonzorg, logistiek en studentenhuisvesting.’

4 mei 2021