< Terug naar nieuws

12e kapitaalsverhoging succesvol afgerond!

Forum Estates Holding BV rondde zojuist bij notarissen Ghesquière, De Brabandere en Degryse de 12e kapitaalsverhoging succesvol af. Ongeveer 11.3 miljoen euro werd opgehaald bij een aantal bestaande en nieuwe aandeelhouders, deels in kapitaal, deeld met een achtergestelde lening. Forum Estates Holding BV is de holding boven Forum Estates NV die in december 2019 het GVBF statuut heeft verworven.

Deze kapitaalsverhoging dient om een aantal eerder gecommitteerde projecten t.w.v. 20 miljoen euro aan te kopen. Forum Estates wil haar portefeuille supermarkten- en e-commerce resistent vastgoed van 325 miljoen euro hiermee verder uitbreiden. Ondanks het feit dat de supermarktprojecten door de bewezen e-commerce en pandemieresistentie sterk bevraagd zijn, lukt het Forum Estates nog steeds een beloftevolle pipeline supermarktprojecten in België op te bouwen. Intussen is Forum Estates de Belgische marktleider in buurtsupermarktenvastgoed geworden, met zo’n 92 supermarkten verspreid over België in portefeuille.

Forum Estates heeft de ambitie om in 2022 verder te groeien tot een beursgenoteerd supermarktenfonds met een vastgoedwaarde van 450 miljoen euro. Hiervoor worden de komende jaren bij particulieren en institutionelen nog een aantal kapitaalsrondes verricht.

CEO Stefan De Bock reageert tevreden: “Door deze kapitaalsverhoging bewijst Forum Estates opnieuw een goed, veilig en stabiel beleggingsproduct op de markt te kunnen plaatsen en beheren. Het doet me plezier dat een aantal bestaande aandeelhouders opnieuw hun vertrouwen in Forum Estates bevestigen én dat we opnieuw een aantal nieuwe aandeelhouders kunnen verwelkomen.”.

21 december 2020