< Terug naar nieuws

10 miljoen Euro bijkomend kapitaal door vijfde kapitaalsverhoging!

Deze middag werd op het kantoor van notarissen Ghesquiere, Degryse en Ghesquiere uit Ieper de vijfde kapitaalsverhoging van Ulvenhout Retail Invest Fund succesvol afgerond.

Deze kapitaalsronde is een groot succes geworden. Er werd voor 10 miljoen Euro bijkomend kapitaal ingetekend door bestaande en nieuwe aandeelhouders. De helft van dit kapitaal wordt in oktober en november al geïnvesteerd door de aankoop van 15 miljoen euro E-commerce resistent vastgoed dat voor het ogenblik reeds in de te realiseren pipeline zit. Recent werden engagementen aangegaan o.a voor de aankoop van vastgoed verhuurd aan H&M, LIDL, Basic Fit, Carrefour Express en Carrefour Market.

Bovendien werd tijdens deze kapitaalsverhoging de helft van het pand verhuurd aan Ici Paris XL in de Leuvensestraat 16 in Vilvoorde ingebracht in ruil voor aandelen. De andere helft werd met cash gekocht. Deze acquisitie past erg goed bij de E-commerce resistente investeringsstrategie van het fonds. Ici Paris XL (eigendom van het wereldbedrijf AS Watson Health & Beauty uit Hong Kong dat o.a. ook Kruidvat in portefeuille heeft) voert een professionele omnichannel strategie door de consument via ‘clicks and bricks’ met diverse promo-acties aan te sporen parfumerie te testen en aan te kopen. Het handelshuurcontract voor dit pand werd recent voor 9 jaar verlengd. De kantoren op de bovenverdiepingen zijn sinds begin 2016 voor de lange termijn verhuurd aan Pleegzorg Vlaanderen.

Er wordt intussen hard gewerkt om de pipeline verder te vullen met interessante investeringsprojecten die passen binnen de strikte investeringsstrategie van het fonds. Door deze kapitaalsronde beoogt Ulvenhout Retail Invest Fund in de loop van 2017 al de kaap van 100 miljoen Euro vastgoedwaarde en 6 miljoen Euro recurrente jaarlijkse huurinkomsten te bereiken.

Op de website wordt periodiek het recentste investeringsnieuws bericht. Voor meer informatie over Ulvenhout Retail Invest Fund contacteer ons hier