Over ons

Forum Estates, het vroegere Ulvenhout Retail Invest Fund cva, is een privaat investeringsfonds, met het GVBF statuut, dat zich richt op supermarktvastgoed. Bijna twee derde van het fonds bestaat uit vastgoed verhuurd aan buurtsupermarktketens zoals Carrefour Express, Carrefour Market, Lidl, Proxy Delhaize en Spar, en foodserviceketens zoals Quick, Domino Pizza, Panos, Lunchgarden en Boulangerie Paul. Sinds de oprichting in 2010 is Forum Estates NV geëvolueerd tot een professioneel beheerd en kapitaalkrachtig investeringsfonds, met een stevig groei en rendements track record.

Forum Estates heeft een E-commerce resistente vastgoedportefeuille opgebouwd met solvabele lange termijnhuurders. De verhouding risico-rendement is goed uitgebalanceerd, en de investeringen zijn verspreid in de ‘Vlaams ruit’ Gent-Antwerpen-Brussel-Leuven, maar ook strategisch gelegen plaatsen in Vlaanderen en Wallonië. De steeds sterkere marktpositie van de buurtwinkelketens maakt van het fonds een veilige en rendabele investeringshaven.

Forum Estates heeft de ambitie om tegen eind 2022 zich om te vormen naar Gereglementeerde Vastgoed Vennootschap (GVV) en op de beurs van Brussel te noteren.

 

  “Supermarkt- vastgoed is meer dan ooit een ‘sexy’ investering!”

Met de rebranding van Ulvenhout naar Forum Estates en de omvorming tot een nv heeft Forum ook een Raad van Bestuur aangesteld. De vier externe bestuursleden van Forum Estates zijn sterke profielen met ervaring in vastgoed, beursgenoteerde bedrijven, de bankensector en in de doorgroei en de verkoop van ondernemingen. Graag stellen we ze hier even voor.

Van links naar rechts:
Wouter Dewulf, Stefan De Bock, Stefaan Gielens, Annette Vermeiren, Philippe Donche, Patrick Syen

Portrait photo
Annette Vermeiren

Annette Vermeiren heeft heel wat ervaring in Corporate Banking, Credit & Risk Management, onder meer dankzij haar lange carrière bij BNP Paribas Fortis. Haar opgebouwde deskundigheid in bedrijfs- en vastgoedfinanciering, risicobeheer en corporate governance, is een heel waardevolle expertise voor Forum Estates.

Portrait photo
Philippe Donche

Philippe Donche werkt als CFO bij Forum Estates, en is ook één van de stichters van het eerste uur van Forum Estates. Voorheen was hij meer dan 20 jaar bankdirecteur in het filiaal van Ieper bij de Bank van Breda. Hij brengt meer dan 20 jaar bank- en financieringservaring met zich mee.

Portrait photo
Stefan De Bock

Stefan De Bock richtte onder meer Cobelclean en Cobelguard op en begeleidde ze naar een succesvolle verkoop. Zijn expertise in het laten doorgroeien van bedrijven met het oog op een verkoop en zijn ervaring in privébeleggingen in de vastgoedsector, vormen een grote meerwaarde voor Forum Estates.

Portrait photo
Patrick Syen

Patrick Syen maakte naam bij onder meer Curon en Probis Corporate. Hij heeft een grote ervaring opgebouwd binnen de zorg- en welzijnssector en het zorgvastgoed. Zijn strategisch businessadvies met betrekking tot waardecreatie is goud waard voor Forum Estates nv.

Portrait photo
Stefaan Gielens

Stefaan Gielens* heeft een mooi parcours afgelegd in de vastgoedsector. Zijn sterke punten? Onderhandelingen, vastgoedontwikkeling, Asset Management en Real Estate Economics. Sinds 2006 is hij CEO van het Belgische beursgenoteerde bedrijf Aedifica NV/SA en brengt zo heel wat GVV-ervaring met zich mee.

Portrait photo
Wouter Dewulf

Wouter Dewulf* werkt als CEO bij Forum Estates, en is één van de stichters van Forum Estates. Eerder werkte hij als algemeen directeur België, Frankrijk en Luxemburg voor Van Gansewinkel. Hij is ook verbonden aan de Universiteit van Antwerpen, Hasselt en Chongqing, waar hij o.a. transporteconomie doceert, en onderzoek doet naar stedelijke logistiek en E-commerce.